19 septembrie 2016

Top 6 Alimente Alcaline Recomandate A Se Mânca Zilnic





Dieta unui individ obisnuit este una mortala, formata in mare parte din alimente toxice și acide, cum ar fi zaharuri procesate, indulcitori artificiali, cereale rafinate, carne și produse lactate convenționale și organisme modificate genetic. Toate acestea, combinate cu o serie de alți factori de mediu (cum ar fi lipsa de odihnă, stres psihologic si medicamente farmaceutice), înseamnă că nu este de mirare că tot mai mulți oameni sunt diagnosticați cu cronice, boli degenerative sau de altfel în condiții mortale pentru care medicina convențională modernă pretinde că nu au nici un tratament cunoscut.

Una dintre problemele care stau la baza de bază cu acest stil de viață - și sunt mulți - este lipsa de înțelegere că organismul trebuie să echilibreze nivelul pH-ului sangelui la un nivel ușor alcalin de 7.365, în scopul de a supraviețui.

Atunci când o persoană ingerează produse alimentare pentru a "arde" ca si combustibil, procesul digestiv și metabolic îl transformă într-un fel de cenușă, care este fie acid sau alcalin. Legile biochimiei moderne explica în continuare că nu materia organica a alimentelor (dacă alimentul în sine este acid sau alcalin), ci materia lor anorganica (cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, sodiu, sulf, fosfor, adică, in ce se descompun în corpurile noastre),  determină fie aciditatea sau alcalinitatea acestui reziduu.

Din acest motiv și pentru că toate produsele alimentare în natură conțin atât elemente acide cat și alcaline acest echilibru este fie realizat fie dejucat ca rezultat direct al alimentelor pe care alegem să le mâncăm.

Prea multe alimente formatoare de acid pot avea consecințe grave pentru sănătatea noastră,"acidoza" fiind un diagnostic comun la diabetici. Acest lucru se datorează faptului că atunci când substanțele nutritive necesare pentru a menține această stare ușor alcalina nu poate fi obținută din alimente, organismul va trage suplimentul din magazine proprii, cum ar fi oasele sau alte tesuturi vitale - slăbind capacitatea sa de a repara și detoxifia metale grele, astfel făcând o persoană mai vulnerabilă la oboseală și boli.
Iar marja de eroare este mica. Chiar și un pH ușor acid numai de 6,9 poate duce la comă și moarte.




Desigur, scopul final este de echilibru. Mancand mai multe alimente alcalinizante poate duce complicații în timp, dar riscul ca acest lucru sa se intample este aparent mai puțin probabil, având în vedere starea actuală a dietelor majoritatii persoanelor. Pentru a combate efectele unei astfel de regim alimentar, aici sunt șase dintre cele mai alcaline alimente care pot fi adaugate usor in dieta zilnica:

1. Legume radacinoase
Din cauza vindecării "yang" a acestor alimente în medicina tradițională chineză, și tendința lor de a fi mai bogate în minerale decât multe alte legume, e destul de sigur ca nu consumati destule. Cautati ridichii mai ales (negru, rosu sau alb), sfecla, morcovi, napi, hrean. Gata de consum după ce au fost aburite timp de doar 15-20 de minute, legume rădăcinoase va ajuta să vă simțiți plini.

2. Legume crucifere
Acestea sunt legumele pe care cu toii le cunoaștem si le adoram, făcute chiar mai delicioase, cu doar o cantitate mică de sos sănătos, de casă cum ar fi sosul pesto. Poti alege broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles și multe altele.

3. Frunzele verzi
Acestea includ varza creata, sfecla, napi verzi si spanac - dintre care spanacul poate fi de fapt cel mai bun. Cunoscut mai ales pentru bogatia in vitamina K și conținutul de acid folic, spanacul este plin de vitamine, minerale, fitochimicale, antioxidanti si fibre, ajutand la imbunatatirea digestiei.

4. Usturoi
Un aliment miracol, usturoiul apare în partea de sus a listelor de alimente care încurajează sănătatea generală și in cea a produselor alimentare formatoare alcalină nu face excepție. Printre alte beneficii, se afla si capacitatea sa de a promova sănătatea cardiovasculară și a sistemului imunitar prin scaderea tensiunii arteriale, curatarea ficatului si lupta impotriva bolilor.

5. Ardei iute
Ardeiul iute este printre alimentele cele mai alcalinizante continand enzime esențiale pentru imbunatatirea funcțiilor endocrine. Este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si este o sursa bogata de vitamina A, ceea ce face un agent de ajutor in lupta impotriva radicalilor liberi care duc la stres și boală.

6. Lămâi
Lămâile poate fi alimentul cu cea mai mare alcalinizare dintre toate. Ca un dezinfectant natural, poate vindeca rani oferind în același timp un ajutor puternic și imediat pentru hiperaciditate și condițiile legate de virusuri, precum tuse, răceli, gripă și arsuri la stomac. Lamaia, de asemenea, lucrează pentru a energiza ficatul și pentru a promova detoxifierea.

Așa că nu are cum sa faca rau sa te gandesti de doua ori la ce pui pe farfurie la următoarea masă. Doar aplicarea acestor sfaturi fara sa existe o limită de vârstă poate fi un prim pas solid în realizarea unei mai bune stari de sănătate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu