Dieta unui individ obisnuit este una mortala, formata in
mare parte din alimente toxice și acide, cum ar fi zaharuri procesate,
indulcitori artificiali, cereale rafinate, carne și produse lactate
convenționale și organisme modificate genetic. Toate acestea, combinate cu o
serie de alți factori de mediu (cum ar fi lipsa de odihnă, stres psihologic si
medicamente farmaceutice), înseamnă că nu este de mirare că tot mai mulți
oameni sunt diagnosticați cu cronice, boli degenerative sau de altfel în
condiții mortale pentru care medicina convențională modernă pretinde că nu au
nici un tratament cunoscut.
Una dintre problemele care stau la baza de bază cu acest
stil de viață - și sunt mulți - este lipsa de înțelegere că organismul trebuie
să echilibreze nivelul pH-ului sangelui la un nivel ușor alcalin de 7.365, în
scopul de a supraviețui.
Atunci când o persoană ingerează produse alimentare pentru a
"arde" ca si combustibil, procesul digestiv și metabolic îl
transformă într-un fel de cenușă, care este fie acid sau alcalin. Legile
biochimiei moderne explica în continuare că nu materia organica a alimentelor
(dacă alimentul în sine este acid sau alcalin), ci materia lor anorganica (cum
ar fi calciu, magneziu, potasiu, sodiu, sulf, fosfor, adică, in ce se descompun
în corpurile noastre), determină fie
aciditatea sau alcalinitatea acestui reziduu.
Din acest motiv și pentru că toate produsele alimentare în
natură conțin atât elemente acide cat și alcaline acest echilibru este fie
realizat fie dejucat ca rezultat direct al alimentelor pe care alegem să le
mâncăm.
Prea multe alimente formatoare de acid pot avea consecințe
grave pentru sănătatea noastră,"acidoza" fiind un diagnostic comun la
diabetici. Acest lucru se datorează faptului că atunci când substanțele
nutritive necesare pentru a menține această stare ușor alcalina nu poate fi
obținută din alimente, organismul va trage suplimentul din magazine proprii,
cum ar fi oasele sau alte tesuturi vitale - slăbind capacitatea sa de a repara
și detoxifia metale grele, astfel făcând o persoană mai vulnerabilă la oboseală
și boli.
Iar marja de eroare este mica. Chiar și un pH ușor acid
numai de 6,9 poate duce la comă și moarte.
Desigur, scopul final este de echilibru. Mancand mai multe
alimente alcalinizante poate duce complicații în timp, dar riscul ca acest
lucru sa se intample este aparent mai puțin probabil, având în vedere starea
actuală a dietelor majoritatii persoanelor. Pentru a combate efectele unei
astfel de regim alimentar, aici sunt șase dintre cele mai alcaline alimente
care pot fi adaugate usor in dieta zilnica:
1. Legume radacinoase
Din cauza vindecării "yang" a acestor alimente în
medicina tradițională chineză, și tendința lor de a fi mai bogate în minerale
decât multe alte legume, e destul de sigur ca nu consumati destule. Cautati
ridichii mai ales (negru, rosu sau alb), sfecla, morcovi, napi, hrean. Gata de
consum după ce au fost aburite timp de doar 15-20 de minute, legume rădăcinoase
va ajuta să vă simțiți plini.
2. Legume crucifere
Acestea sunt legumele pe care cu toii le cunoaștem si le
adoram, făcute chiar mai delicioase, cu doar o cantitate mică de sos sănătos,
de casă cum ar fi sosul pesto. Poti alege broccoli, varză, conopidă, varză de
Bruxelles și multe altele.
3. Frunzele verzi
Acestea includ varza creata, sfecla, napi verzi si spanac -
dintre care spanacul poate fi de fapt cel mai bun. Cunoscut mai ales pentru
bogatia in vitamina K și conținutul de acid folic, spanacul este plin de
vitamine, minerale, fitochimicale, antioxidanti si fibre, ajutand la
imbunatatirea digestiei.
4. Usturoi
Un aliment miracol, usturoiul apare în partea de sus a
listelor de alimente care încurajează sănătatea generală și in cea a produselor
alimentare formatoare alcalină nu face excepție. Printre alte beneficii, se
afla si capacitatea sa de a promova sănătatea cardiovasculară și a sistemului imunitar
prin scaderea tensiunii arteriale, curatarea ficatului si lupta impotriva
bolilor.
5. Ardei iute
Ardeiul iute este printre alimentele cele mai alcalinizante
continand enzime esențiale pentru imbunatatirea funcțiilor endocrine. Este
cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si este o sursa bogata de
vitamina A, ceea ce face un agent de ajutor in lupta impotriva radicalilor
liberi care duc la stres și boală.
6. Lămâi
Lămâile poate fi alimentul cu cea mai mare alcalinizare
dintre toate. Ca un dezinfectant natural, poate vindeca rani oferind în același
timp un ajutor puternic și imediat pentru hiperaciditate și condițiile legate
de virusuri, precum tuse, răceli, gripă și arsuri la stomac. Lamaia, de
asemenea, lucrează pentru a energiza ficatul și pentru a promova detoxifierea.
Așa că nu are cum sa faca rau sa te gandesti de doua ori la
ce pui pe farfurie la următoarea masă. Doar aplicarea acestor sfaturi fara sa
existe o limită de vârstă poate fi un prim pas solid în realizarea unei mai
bune stari de sănătate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu