14 septembrie 2016

De Ce Trebuie Să Dormi Pe Partea Stângă (Și Niciodată Pe Dreapta)




Ne place să dormim. Somnul este foarte important pentru menținerea sănătății noastre și buna funcționare a organelor noastre. Mai mult decât atât, durata somnului conteaza pentru mentinerea bunăstarii noastre fizică și mentală .
S-ar putea să fi auzit despre importanța duratei de somn, dar de ce facem tam-tam cu privire la poziția în care dormi? Contează? Și, dacă da, cum are partea pe care noi dormim un rol în menținerea sănătății noastre?
Ei bine, știința spune, da. Partea pe care dormi conteaza foarte mult și este întotdeauna de preferat să se doarmă pe partea stângă. Hai să aruncăm o privire la modul în care aceasta ajută.
Oamenii preferă sa doarma în poziții confortabile. Unii dorm pe partea stângă, unii pe dreapta, în timp ce unii oameni prefera sa doarma pe spate. Unii dorm pe burta lor. Toate aceste poziții au un rol de jucat în cazul în care sănătatea dumneavoastră este problematica.



Dormitul pe spate se presupune că provoacă probleme de respirație și, prin urmare, poziția nu este recomandata pentru persoanele care suferă de astm sau de apnee in somn. Dormitul pe partea stângă poate îmbunătăți digestia în timp ce dormitul pe dreapta poate agrava problemele digestive. Fiecare parte are un efect diferit asupra corpului, și din toate pozițiile, știința precum și Ayurveda sugerează că ar trebui să dormim pe partea stanga.

Beneficiile somnului pe partea stângă

Conform medicinei holistice, în partea stângă a corpului nostru organele limfatice sunt dominante. Atunci când dormi pe stanga, corpul tau are mai mult timp pentru a filtra toxinele, fluide și deșeuri prin ganglionii limfatici și canalul toracic. Dormitul pe partea dreapta poate încetini funcționarea sistemului limfatic.

Unele alte beneficii ale somnului pe partea stângă sunt următoarele:

1. Poate ajuta în alinarea durerilor de spate.
Persoanele care suferă de dureri de spate cronice pot observa imbunatatiri dormind pe partea lor stângă. Acest lucru poate diminua presiunea asupra coloanei vertebrale și va face să vă simțiți mai confortabil.

2. Este bine pentru inima.
Dormitul pe partea stanga imbunatateste circulatia sangelui si, de asemenea, ajută să reducă presiunea din inimă.

3. Este minunat pentru femeile gravide.
Dormitul pe partea stanga este pozitia ideala pentru femeile gravide. El ajută la ameliorarea presiunii din partea din spate și creșterea fluxului sanguin la nivelul uterului, fatulului, si rinichilor.

4. Poate fi de ajutor in reducerea pirozis.
Gastroenterologia sprijină dormitul pe partea stângă, deoarece poate ajuta la reducerea simptomelor de reflux de acid.

Acum, că știi beneficiile de a dormi pe partea stânga, de ce aștepți? Trebuie doar să schimbi poziția ta!
Dacă nu sunteți obișnuiți cu această poziție de dormit, poate dura un timp pentru a va regla. Cu toate acestea, aceste sfaturi pot ajuta organismul să se adapteze la această poziție de dormit mai repede.

1. Dormi de pe partea stângă și tine pernele la spate. În cazul în care încercați să schimbați poziția, pernele vă vor opri sa va intoarceti.

2. Păstrați o lumină slabă pe partea dreaptă a patului. Acest lucru va face sa te întorci cu spatele spre lumină.


Produce o mică schimbare în obiceiul de dormit azi și vei scăpa de problemele de sănătate de zi cu zi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu