10 ianuarie 2017

Cele Mai Sigure 9 Opțiuni De Pești Și Fructe De Mare




Beneficiile pentru sănătate prin consumul de pește și fructe de mare sunt bine cunoscute, dar la fel sunt și riscurile acestora. În contrast puternic cu carnea plină de proteine slabe sănătoase și varietatea de vitamine, minerale și acizi grași omega-3 ce se gasesc in pește este amenințarea contaminării cu metale, produse chimice, microbi dăunători și alte substanțe, cum ar fi pesticidele. Mulți oameni de știință au cântărit argumentele pro și contra, deși, se pare că beneficiile depășesc riscurile, mai ales dacă alegeți peștele cel mai bogat in omega-3 cu cea mai mică probabilitatea de expunere toxica. Cercetarea a legat consumul de peste si fructe de mare cu un risc redus de boli de inima. Mai mult, femeile care consuma alimente bogate in omega-3 in timpul sarcinei experimenteaza o perioada de gestatie optima si o dezvoltare mai buna a vazului si creierului la sugari. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cele mai sigure nouă opțiuni de peste si fructe de mare si beneficiile lor pentru sănătate.

1. Midiile

Midiile crescute in ferme nu sunt doar sănătoase, ci sunt foarte bune pentru mediul inconjurator. Midiile sunt alimentatoare de filtrare și procura hrana lor prin filtrarea apei de ocean. Ca rezultat, operațiunile de cultura a midiilor poate curăța de fapt apa în care acestea sunt amplasate. Și pentru că acestea sunt suspendate în apă și nu pe fundului oceanului, ele sunt chiar mai mult în condițiile de siguranță pentru mediu. Mai mult decât atât, acestea contin cantitati reduse în mercur și deoarece bolile sunt rare printre crustacee, antibioticele și substanțele chimice sunt inutile pentru ele.

2. Sardinele

Conservele de sardine sunt o alegere de pește sănătos și toate tipurile contin niveluri scăzute de mercur. Desi sunt mici, sardinele furnizează o mare cantitate de omega-3 si sunt incarcate cu calciu: 100g poate furniza aproximativ 30% din necesarul zilnic de calciu. Sardinele sunt, de asemenea, o sursă importantă de fier, fosfor, zinc, magneziu și potasiu. Ele pot fi consumate direct din cutie (cauta variantele conservate în ulei de măsline) sau impreuna cu pâine prăjită.

3. Somnul

Somnul poate fi o optiune sanatoasa si sigura. 100g poate acoperi doza zilnica necesara de acizi grași omega-3, iar acest pește este plin de alte beneficii. O portie de 100g are aproape 75% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina D si peste 100% din nevoile de vitamina B12. In plus, somnul contine un nivel scăzut de mercur. Se recomandă căutarea pe etichete a țarii de origine în momentul achiziționării pentru a fi siguri că nu este importat la fel ca Pangasius, Swal și Basa, specii care sunt de asemenea etichetate ca si "somn."

4. Lupul de mare (Branzino)


Branzino, un biban de mare nativ al Oceanului Atlantic și Marii Mediterane de Est, este una dintre opțiunile de proteine cu cea mai rapidă creștere in industria restaurantelor. Aceasta este o veste bună pentru consumatori. Acest pește, fin texturat este o alegere sigura si sanatoasa. Branzino este bogat în acizi grași omega-3, proteine si seleniu antioxidant.

5. Somon Alaskan Salbatic

O alegere excelenta pentru siguranta, beneficiile sale de sănătate și durabilitate este somonul sălbatic din Alaska. Există diferențe nutriționale, atunci când somonul sălbatic este comparat cu somonul de crescătorie. O portie de 150g de somon sălbatic are 113 mai putine calorii si mai putine grasimi saturate, comparativ cu somonul de crescătorie. Și, în timp ce are, de asemenea, mai puțin de acizi grași omega-3, este încă considerat o sursă bună și poate fi consumat cu un risc mai mic de poluanți, cum ar fi bifenili policlorurați (BPC), al caror nivel este de 5 până la 10 ori mai mare la peștii de crescătorie. PCB-urile sunt considerate a fi cancerigene și s-au dovedit a avea efecte toxice asupra sistemului imunitar, de reproducere si nervos la animale. Sunt recomandate soiurile sălbatice care oferă de trei ori mai mult doza recomandată minimă zilnică de omega-3 si sunt surse excelente de seleniu si minerale.

6. Pastrav de crescatorie


Păstrăvul este un alt pește, care este o mare sursă de acizi grași omega-3. Doar 100g ofera peste 100% din necesarul zilnic de vitamina B12 si mai mult potasiu decat se gaseste intr-o banana mare, precum și aproape jumătate din doza zilnică recomandată de niacina, un micronutrient cheie pentru metabolism. Majoritatea păstrăvului de pe piață este crescut in fermă și este, de asemenea, în mod frecvent numit "păstrăv de aur." Pastravul din ferme este crescut într-un mod responsabil și ecologic si contine niveluri foarte scăzute de mercur.

7. Plătica

Un alt pește de crescătorie recomandat este plătica. La fel ca branzino, este originar din Oceanul Atlantic de Est și în Marea Mediterană. Plătica, care este crescut în sistemele recirculante închise, este cotat ca cea mai buna alegere de peste. Acest lucru înseamnă ca peștele nu numai are un nivel scăzut de mercur, dar este si abundent, bine gestionat și capturat sau crescut într-un mod ecologic.

8. Stridii


Stridiile sunt cunoscute pentru a fi o sursă bună de zinc, dar sunt, de asemenea, bogate in omega-3, oferind 1.550 de miligrame de EPA și DHA (acizi grasi omega 3) intr-o portie de 100g. Sunt, de asemenea, o sursă importantă de fier. Stridii din crescatorii sunt disponibile pe tot parcursul anului și sunt cele găsite pe piață. Este important de remarcat faptul că stridiile crude nu prezinta un risc mai mare de toxiinfectie alimentara.

9. Păstrăv auriu arctic de crescatorie

În timp ce păstrăvul auriu arctic este pescuit comercial, cel mai des vândut este cel de crescătorie. Acest pește are un nivel scăzut de mercur, este exploatat într-un mod responsabil și ecologic, iar în calitate de membru al familiei somon, este de asemenea bogat in omega-3.


Spuneți-vă părerile, sugestiile și întrebările în sectiunea de comentarii de mai jos!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu