13 septembrie 2016

10 Alimente Care Îmbunătățesc Sau Înrăutățesc Sănătatea Tiroidei




De ce să înveți despre alimente pentru sanatatea tiroidei tale?
Alimentele vindeca. Iar când vine vorba de alimente pentru tiroida, este cu atât mai adevărat.
Alimentele care afecteaza sanatatea tiroidei joaca adesea un rol-cheie dacă tiroida funcționează corect, deci are sens să începi de acolo atunci când aveți scopul de a restabili sanatatea tiroida.
Hrana poate fi prietenul sau dușmanul tău când ai de a face cu probleme de tiroida, in functie de care alimentele pe care le consumi.




Iată o listă de alimente care pot ajuta sau răni tiroida:


Alimentele care ajuta glanda tiroida


  • Ulei de cocos. Pentru mulți oameni, simplul act de a manca mai mult ulei de nucă de cocos este de ajuns pentru a ridica temperatura corpului lor și să le furnizeze energie naturală, ceea ce indică rolul puternic ce uleiul de nucă de cocos il joaca in sanatatea tiroidei. Cumpăra ulei de nucă de cocos de înaltă calitate si consuma-l cat mai des posibil.



  • Ulei de ficat de cod. Vitamina A biodisponibila in ulei de ficat de cod este în mod special de susținere a funcției tiroidiene sănătoase, deoarece tiroida depinde de multa vitamina A naturala.



  • Unt. Odata cu aprovizionarea abundenta de vitamina A și iod, untul rămâne un aliment tiroidian care hrănește întregul corp.



  • Ouă. Similar cu untul, ouale sunt o sursa bogata de vitamina A si iod. In plus, ele sunt o sursa excelenta de proteine. Obtinerea de o multime de aminoacizi naturali, prin proteine este un lucru bun pentru tiroida.



  • Fructe de mare. Cea mai bogata sursa de iod natural, fructele de mare, joaca un rol important în culturile tradiționale asiatice. Acești oameni mananca soia (foarte fermentate, desigur) zi cu zi, dar, de asemenea, consuma si o mulțime de fructe de mare bogate in iod pentru a contracara anti-nutrienti din soia. Legume de mare, cum ar fi algele si dulce sunt deosebit de hrănitoare.


Alimente care dăunează tiroidei


  • Grâu și alte cereale, cum ar fi secara, orzul, meiul și ovăz. Au existat unele dovezi ale legăturii dintre sensibilitatea la gluten și funcționarea slaba a tiroidei . În cazul în care tiroida nu este în formă buna, vei fi mai bine restrictionand aportul de gluten. Meiul conține goitrogeni, și trebuie evitată dacă sunteți îngrijorat cu privire la tiroida.



  • Legume crucifere cum ar fi broccoli, varza, gulii, varză de Bruxelles și varza. Aceste legume sunt cunoscute pentru proprietățile lor de suprimare a glandei tiroide, deoarece acestea conțin goitrogeni. Preparările complete dezactiveaza acestea într-o anumită măsură. Nu ar trebui sa elimini aceste legume din dieta ta, dar ar fi înțelept sa reduci aportul dacă esti preocupat de sănătatea tiroidei.
  


  •  Soia în multiplele sale forme. Soia este un aliment puternic. Chiar si o mica portie de soia în fiecare zi este suficient pentru a suprima funcțiile tiroidiene. Deci, ofera-i tiroidei o pauza si renunta la soia. Nu subestima cât de dăunătoare acest aliment este de a metabolismului.




  • Cafea. Cafeina suprastimuleaza tiroida si interfereaza cu absorbtia de substante nutritive de care ar putea beneficia sanatatea tiroidei. Este indicat sa limitezi consumul de băuturi pline de cofeina, cum ar fi cafeaua.


Nu uita:

Amintiți-vă că, indiferent de ceea mananci sau nu, a nu mananca suficient este o modalitate sigura de a interfera cu functia naturala glandei tiroide.
Dieta si subnutriția sunt contribuitori de top la dezechilibre tiroidiene, deci asigurați-vă că măncati o multime de alimente sanatoase pentru nivelul de activitate și stilul vostru de viață.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu