14 septembrie 2016

Cum Să Diferențiezi Mierea Contrafăcută (Este Pretutindeni), Utilizând Acest Truc Simplu!





A fost numit aur lichid! Mierea este unul dintre cele apreciate cadouri dulci ale naturii.
Este, de asemenea, una dintre cele mai pure alimente ale acesteia. Nutriționiști il numesc un "aliment funcțional", ceea ce înseamnă că este total natural si are numeroase beneficii pentru sanatate. De fapt, prima miere (nepasteurizată, sau neîncălzita peste temperatura stupului) conține 22 de aminoacizi, 27 minerale, inclusiv calciu, fier, zinc, potasiu, calciu, magneziu, și chiar și seleniu. Este plina de vitamine cum ar fi vitamina B6, tiamina, riboflavina, acid pantotenic si niacina.
Iar dacă sunteți în căutarea unor enzime digestive nutritive, mierea are multe, inclusiv diastaza, invertazicǎ, catalază, glucozoxidaza, fosfataza acidă și inulase. Mierea este, de asemenea, bogata in antioxidanti.
Sună perfect, nu? Nu chiar. Nu toate mierea este la fel.
De fapt, cea mai mare parte a mierii cumpărata de la supermarket nu este mai sănătoasa decât zahărul alb, mai ales cea ieftina. Și o mare parte din ea este probabil fabricat în China, unde reglementările privind sănătatea și siguranța sunt în multe cazuri, inexistente.

Istoria mierii
Mierea este o delicatesă străveche. Acesta a fost folosita de secole ca un îndulcitor și un agent de vindecare. De peste 4.000 de ani de istorie inregistrata mierea a fost folosita ca agent medicinal.
Vechii filosofi Aristotel (384-322 î.Hr.) și Aristoxenus (320 BC), au sustinut chiar și beneficiile acestui tratament de aur. Aristoxenus a susținut că "orice persoană care mănâncă miere, ceapă și pâine la micul dejun zilnic va fi liber de toate bolile pe tot parcursul vieții sale."
Hipocrate, parintele medicinei a folosit, de asemenea, miere de albine ca fundament pentru majoritatea substanțelor sale medicamentoase. Sfântul Ambrozie a afirmat că "Fructul albinelor este dorit de toti. Este la fel de dulce regilor și cerșetorilor și este nu numai plăcută, dar profitabilă și sănătoasă. Ea îndulcește gura lor, vindecă rănile lor și ofera remediul impotriva ulcerului."
Pe măsură ce proprietățile de vindecare au devenit cunoscute pe scară mai largă, producția de miere a crescut în locuri ca Grecia antica si Sicilia. Aceasta a fost folosita chiar și pe câmpul de luptă în primul război mondial într-o solutie de curatat rani (soluție Dakin) inventata de chimistul Henry Drysdale Dakin.
Istoria folosirii mierii pentru vindecare este lungă și include utilizarea ei în rândul tuturor culturilor și regiunilor, bogate și sărace. Dar, in timp ce popularitatea mierii a crescut, la fel au făcut si modurile în care a fost fabricata.

Miere contrafacuta
Potrivit FDA, diviziile de siguranță alimentară ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Comisia Europeană (UE), precum și numeroase alte organisme de reglementare, pentru ca mierea să fie considerată "reală", acesta trebuie să conțină polen.
Fără prezența polenului FDA nu poate determina daca mierea provine din surse legitime și / sau în condiții de siguranță.
Și cele mai multe cazuri, dacă nu toate, mierea comerciala vânduta în supermarket-uri este ultra-filtrata, un proces care implică încălzirea mierii la temperaturi ridicate, omorand orice substanța nutritiva benefica și enzimele, adăugarea de apă pentru a o dilua, și apoi filtrarea ei cu ajutorul  tehnologiei de presiune pentru a elimina orice polen.



Aceasta este o tehnică care reflectă practicile de producție din China, care exportă literalmente tone de miere contrafacuta, lasand funcționarii în imposibilitatea de a urmări originile sale.
Vaughn Bryant, un profesor de la Universitatea din Texas, a testat 60 de mărci de miere disponibile in supermarketuri.
Descoperirile sale, care au fost raportate in jurnalul de siguranță alimentară, a aratat ca 76% din supermarket-uri au avut tot polenul îndepărtat din miere, lăsând originile lor exacte nedetectabile.

Chiar mai rau, 100% din cele vândute la farmacii și a celor ambalate pentru servit la restaurante, nu au avut polen deloc.
Studiul a aratat ca, daca alegeti sa cumparati un brand organic de la supermarket-ul local, doar 29% dintre acestea sunt lipsite de polen, deci este un pariu mult mai sigur, dar este încă un joc de noroc.

Potrivit presedintelui al Asociatiei Producatorilor de Miere din America, orice miere ultra-filtrata este suspecta. "În opinia mea, este destul de sigur să se presupună că orice miere ultra-filtrata de pe rafturile magazinelor este mierea chineză și este chiar mai sigur să se presupună că a intrat în țară neinspectata și cu încălcarea legilor."

Singurul motiv pentru a filtra polen este de a ascunde sursa acestuia. Și în conformitate cu producătorii de miere de renume, cea mai multa "miere spălate" provine din China.

In perioada 2013- 2015, SUA a importat 516 mii de tone de miere. În conformitate cu  jurnalul de siguranță alimentară 60% din această miere provine din țări din Asia, care sunt puncte de "spălare" pentru mierea din China.
De fapt, 90 de mii de tone au venit numai din India. De asemenea, ei susțin că încă mai există site-uri web unde companiile pot angaja brokeri pentru a transporta ilegal miere și nenumărate alte bunuri protejate tarifar și interzise din China către SUA.
Și de multe ori aceste așa-numitele tipuri de miere sunt fabricate dintr-un amestec de trestie de zahăr, porumb sau sfeclă de zahăr, sirop de orez sau alți nenumărați agenți de îndulcire, deoarece este mai ușor, mai rapid și mai ieftin de produs decât mierea reală.





Cu toate acestea, pentru consumatorul mediu,  cumpararea de miere poate fi un proces confuz pentru că am fost făcuți să creadem ca mierea este bună. Din fericire, există câteva metode simple de a evita cheltuirea banilor pe acest tip de miere contrafăcuta.
Cum sa recunosti mierea contrafacuta:

• Citiți întotdeauna eticheta. În cazul în care conține glucoză sau sirop de porumb adăugate, acesta nu este miere adevarata.
• Gusta din miere. În cazul în care puteți gusta lucruri cum ar fi flori sau plante aromatice este miere de albine adevarata. Mierea falsa este doar dulce, cu o aroma vaga de miere.
• Puneți o mică picătură de miere pe degetul mare. În cazul în care se răspândește nu este pură, deoarece mierea în stare pură va rămâne într-un singur loc.
• Se adaugă câteva picături de oțet într-un amestec de apă și miere. În cazul în care expandează, miere a fost alterată cu ipsos!
• Dacă mierea ta nu se "cristalizează" în timp, este probabil ultra-filtrata, deoarece mierea in stare pura se va cristaliza când o păstrați în frigider sau în timp.
• Se adaugă câteva picături de iod într-un pahar cu apă și apoi se adaugă miere. În cazul în care mierea ta devine albastra, acesta a fost combinata cu amidon de porumb
•  Pune putina miere la capătul unui băț de chibrit și aprinde-l. În cazul în care se aprinde, este pura.
• Se pune o lingură de miere într-un pahar cu apă. În cazul în care se dizolvă este contrafacuta. Mierea pura nu se va dizolva in apa si se va scufunda pe fundul paharului.
Există și alte modalități de a testa miere, dar cele de mai sus ar trebui să vă dea o idee destul de bună dacă mierea cumpărata este de fapt naturala.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu