15 septembrie 2016

8 Semne Că Ai O Deficiență De Vitamina E




În comparație cu multe alte tipuri de vitamine, despre vitamina E nu prea se discută. Cu toate acestea, acest vitamina liposolubila joaca mai multe roluri importante în organismul uman. Acest articol prezintă acele funcții si în plus simptomele deficitului de vitamina E. Vă vom oferi, de asemenea, surse de vitamina E, care pot fi puse în aplicare în dietele voastre de zi cu zi.

ROLUL VITAMINEI E

Printre rolurile principale ale vitaminei E se afla stoparea producției de specii de oxigen reactive, sau ROS. ROS se formează intern atunci când alimentele pe care le consumăm sunt transformate în energie. ROS poate deteriora celulele noastre printr-un proces numit oxidare și a fost numit ca o potentiala cauza principala a bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Vitamina E este un antioxidant eficient, care oprește producția de ROS în timpul acestui proces de oxidare. Oamenii de știință cred că prin producția de radicali liberi limitata, vitamina E poate fi eficace în prevenirea bolilor cronice. Capacități suplimentare de prevenire ale vitaminei E sunt în prezent investigate.

Vitamina E este, de asemenea, implicata în funcția sistemului imunitar. Cuplat cu proprietățile sale antioxidante puternice, vitamina serveste ca un mecanism de apărare primară în prevenirea bolilor cronice și acute. In plus, persoanele cu deficit de vitamina E sunt mai expușe la risc atat pentru boli infectioase dar si dezvoltarea tumorilor. Acești factori de risc sunt crescuti în timpul procesului de îmbătrânire.

Este demn de menționat faptul că deficiența de vitamina E este destul de rara și că asimiland doar cantitatea minimă contracareaza multe simptome asociate. Cele mai multe persoane supuse riscului de deficit de vitamina E includ: adulți vârstnici, copii prematuri si / sau subponderali, cei cu absorbție anormală a țesutului adipos, oamenii de pe diete foarte sarace in grasimi si orice tip de malnutriție.




8 SEMNALE CA AI O DEFICIENȚA DE VITAMINA E

1. RĂSPUNS IMUN DEFICITAT
După cum s-a menționat mai sus, vitamina E joaca un rol-cheie în funcționarea corectă a sistemului imunitar. Deficitul de vitamina E pacaleste raspunsul sistemului imunitar la agenti nocivi care declanseaza boala. Ca atare, o persoana cu un deficit de vitamina E poate deveni bolnav mai des si poate experimenta durate mai lungi de boală. In plus, simptomele relativ slabe ale unor boli pot fi agravate la cei cu un deficit de vitamina E.

2. PROBLEME DE VEDERE
În studiile experimentale, a fost demonstrat ca vitamina E  poate "preveni, incetini, sau imbunatati degenerescenta maculară." Deși rațiunea științifică pentru astfel de proprietăți sunt neconcludente, este clar că vitamina E posedă proprietăți inerente care ajuta la protejarea vederii noastre.

3. PIERDEREA MASEI MUSCULARE
In mod specific, celulele musculare au tendinta de a se rupe, lucru care necesită un sortiment de vitamine si substante nutritive pentru a ajuta procesul de vindecare. Fiziologic, vitamina E asigură că membrana plasmatică - o componentă esențială a repararii musculare.

4. SLĂBICIUNEA MUSCULARA
Deficienta de vitamina E nu rezulta doar in pierderea masei musculare ci face ca si muschii sa devina fragili.
Mecanismele fiziologice care promovează slăbiciune musculară sunt similar cu cei ai pierderii musculare: deficitul de vitamina E permite radicalilor liberi să atace măruntaiele celulelor noastre musculare. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, legăturile dintre vitamina E si distrofia musculara, iar slabiciunea musculara legata de diabet.

5. PROBLEME DE ECHILIBRU
Neurologic, deficitul de vitamina E poate avea efecte asupra sistemului nervos. O preocupare deosebită a neurologiei este aparent declinul abilităților motorii. Ca rezultat, niveluri inadecvate de vitamina E poate duce la degenerarea nervilor a mâinilor și picioarelor, deprecierea reflexelor, slaba coordonare și pierderi de echilibru. Se crede că persoanele cu deficit sever E sunt mai susceptibile de a avea probleme legate de coordonare.

6. DIFICULTĂȚI COGNITIVE
Creierul nostru este extrem de sensibil la efectele radicalilor liberi și a stresului oxidativ. In stadiile avansate, un deficit de vitamina E poate avea un impact direct funcției cognitive de bază. Oamenii care testeaza pozitiv pentru un nivel ridicat de vitamina E demonstreaza de multe ori performante cognitive mai bune.


7. PROBLEME DIGESTIVE
Rolul vitaminei E in digestia este mai mult unul prescriptiv decât preventiv. Cu alte cuvinte, deficitul de vitamina E nu se poate lega direct în probleme digestive, deși este cu siguranță posibil, având în vedere importanța vitaminelor aferente. Interesant, medicii prescriu adesea cantitati mari de vitamina E pentru a ajuta la problemele cu sistemul digestiv. 


8. PROBLEME ALE PIELII SAU CĂDEREA PĂRULUI
Anumite membrane ale pielii noastre sunt vulnerabile la daunele radicalilor liberi, în special lipidelor celulelor pielii noastre. Lipidelor pielii sunt susceptibile atât daunelor interne și externe, în special de la expunerea la UV și poluanți. Ca un antioxidant solubil în grăsimi, vitamina E este foarte eficienta în combaterea potențiala de deteriorare a lipidelor pielii.

Surse de vitamina E

Este destul de ușor de a consuma cantitatea recomandată de vitamina E. Cu toate acestea, aici sunt unele alimente cu un conținut ridicat de vitamina E:

- Fructe cu coajă

- Legume verzi

- Avocado

- Sparanghel

- Igname

- Cartofi dulci

În plus față de aceste și alte alimente, vitamina E poate fi, de asemenea, achiziționate ca un supliment.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu