13 septembrie 2016

Mănâncă 3 curmale zilnic, iar aceste 6 lucruri se vor întâmpla corpului tau!



La fel ca si alte gustari sanatoase uscate, daca mananci curmale in fiecare zi, vei obține beneficii enorme de sănătate. Dar ce sunt ele? Curmalele sunt un aliment străvechi. Unele dovezi arheologice sugerând chiar că erau consumate încă din anul 7000 î.Hr.

De asemenea, știm că aceaste fructe încrețite, maro au fost un aliment de bază în Orientul Mijlociu timp de mii de ani și pentru un motiv bun.

Pentru început, curmalele sunt pline de minerale, vitamine si fitonutrienti benefice pentru sănătate.

Ele conțin cupru, fier, potasiu, magneziu, mangan, o mulțime de vitamine B, inclusiv vitamina B6 (piridoxină), niacină, acid pantotenic și riboflavină.

Acestea conțin, de asemenea, cantitati bune de vitamine A și K și caroteni, luteina si zeaxantina.

Ele sunt bogate în fibre, ceea ce este foarte benefic pentru a ajuta organismul dumneavoastră sa elimine toxinele într-un mod simplu și eficient.

Multe studii au fost efectuate cu privire la beneficiile pentru sanatate ale persoanelor care mănâncă curmale. Un studiu din 2003, în special, care a fost publicat în Jurnalul International de Stiinta a Mancarii și Nutriției chiar sugerează că "curmalele pot fi considerate ca fiind un aliment aproape ideal, oferind o gamă largă de substanțe nutritive esențiale și beneficii potențiale de sănătate."

Acest studiu a ajuns la concluzia că curmalele conțin cel puțin 15 minerale, inclusiv seleniu, un element care mulți cercetători cred că acum este un puternic agent anti-cancer si un intaritor imunitar puternic.

De asemenea, a arătat că curmalele conține 23 tipuri de aminoacizi și unii acizi grași nesaturați destul de buni, cum ar fi cel palmitoleic, oleic, linoleic și linolenic.

Și nu trebuie să mănânce o tona de curmale pentru a beneficia de ele. De fapt, doar consumul de 3 pe zi poate produce unele rezultate destul de uimitoare.

1. Un impuls de energie

Curmalele vă pot oferi un impuls de energie sigur și eficient. Ele sunt doar ceea ce ai nevoie atunci când ai nivelul de energie scăzut. Deci, în loc de a bea o băutură energizanta, încercați să mănâncati curmale. In plus, ronțăindu-le arzi calorii si te face mai alert.

2. Îmbunătățesc digestia

Curmalele contin un numar ridicat de fibre solubile . Fibrele solubile atrag apa din tractul digestiv, motiv pentru care bunica ta, probabil ți-a spus să mănânce câteva curmale atunci când erai constipat(a)

În mod ironic, curmalele sunt, de asemenea, de ajutor cu diareea, deoarece acestea ajuta la echilibrarea tractului digestiv. Mancandu-le cateva zile este un mod rapid și eficient pentru a calma orice disconfort intestinal, deoarece acestea ajuta la imbunatatirea bacteriilor bune din tractul digestiv.

3. Îmbunătățesc imunitatea și consolidează oasele tale

După cum s-a menționat, curmalele sunt bogate în magneziu, cupru, mangan, și seleniu și așa cum arată studiile, seleniu este larg cunoscut pentru a ajuta la prevenirea cancerului.

De asemenea, curmalele sunt un superaliment pentru intarirea oaselor si lupta impotriva bolilor cum ar fi osteoporoza. Ele sunt deosebit de bune pe măsură ce începeți să inaintati in vârsta și oasele se vor slăbi treptat.

4. Echilibrează nivelul de fier, in cazul anemiei

Anemia este mult mai răspândită decât te-ai putea gândi și este, de obicei, un rezultat direct al dietei tipic occidentale. Curmalele sunt pline de fier și, ca atare, o sursă de hrană excelentă pentru a ajuta la echilibrarea acestor niveluri la pacientii cu anemie, in cele din urma crescând energia și rezistența generală.

5. Păstrează inima sănătoasă

Există o mulțime de dovezi acum că curmalele sunt bune pentru inima ta, mai ales dacă se înmoaie peste noapte și apoi strivindu-le înainte de a le mânca dimineața.

Niveluri ridicate de potasiu sunt excelente pentru inima ta si s-au dovedit în studii ca ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral si a altor boli legate de inima.

De asemenea, știm că acest fruct dulce maro este un ajutor minunat in reducerea LDL (colesterolul rau), care medicii spun este un factor important in probleme cardiace, cum ar fi infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral.

6. Alină alergiile

Curmalele conțin și un nivel ridicat de sulf organic, care este cunoscut a fi de ajutor pentru reducerea reacțiilor alergice. Conform unui studiu din 2002, compuși organici cu sulf pot ajuta la reducerea numărului și intensitatea simptomelor de la SAR (Rinita alergică sezonieră).




Atunci când alegi curmalele, uita-te mereu dupa cele proaspete, grăsuțe cu piei nesparte. Nu le alege pe cele care miros ciudat sau sunt tari.






Poti păstra, curmalele uscate timp de până la un an, în cazul în care le păstrați la rece în frigider. Ar trebui, de asemenea, curmalele proaspete sa se păstreze la frigider într-un container etanș, sigilat, care le va permite să dureze până la opt luni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu