19 septembrie 2016

Remedii Casnice Pentru Boala Ficatului Gras




In termeni simpli, boala ficatului gras înseamnă o acumulare de grăsime în celulele hepatice. Este normal să ai grăsime în ficat, dar atunci când este mai mult de 5 până la 10 la suta grăsime, aceasta poate fi considerată o boală de ficat gras. O acumularea de grăsime în ficat te face vulnerabil la inflamatii si cicatrizare.

Exista doua tipuri de boli de ficat gras: induse de alcool și nealcoolice. Cauza principală din spatele ficatului gras indus de alcool este consumul excesiv de alcool. În ficatul gras nealcoolic, grăsime se acumulează în ficat, din motive care nu au legătură cu alcoolul.

In afara de consumul excesiv de alcool, factorii de risc pentru boli de ficat gras includ nivelul colesterolului din sânge, hipertensiune arteriala, obezitate, diabet zaharat de tip 2, hepatita virala, pierderea rapida in greutate si malnutritia.

În general, persoanele cu boli de ficat gras nu au nici un simptom, mai ales la inceput. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta disconfort abdominal, oboseală, pierderea poftei de mâncare, o stare generală de disconfort. Acesta este motivul pentru care un diagnostic corect este important înainte de a începe orice tratament.
In prezent, nu exista nici un tratament eficient pentru boala de ficat gras. Cu toate acestea, este o condiție reversibilă și poate fi de obicei tratata cu modificari simple ale stilului de viata, schimbari de dieta si remedii usor de urmat de acasa.

Iată primele 6 remedii pentru boli de ficat gras.

1. Otet de mere

Otetul de mere este unul dintre cele mai bune remedii pentru boli de ficat gras. El te ajută să scapi de grăsimi acumulate în și în jurul ficatului si promoveaza pierderea in greutate. În plus, încurajează functionarea sanatoasa a ficatului si reduce inflamatia acestuia.
1. Se adauga 1 lingura de otet de mere nefiltrat  la un pahar de apă caldă.
2. Opțional, se adaugă puțină miere de albine.
3. Se bea de 2 ori pe zi, inainte de mese.
4. Urmați acest remediu pentru câteva luni.

2. Lamaie

Lamaia contine cantitati mari de vitamina C, un antioxidant care ajuta ficatul sa produca enzimele numite glutation. Glutationul neutralizeaza toxinele, prin urmare, lamaile ajuta ficatul prin detoxifiere.
• stoarce sucul dintr-o jumatate de lamaie  într-un pahar cu apă. Bea-l de 2 sau 3 ori pe zi, timp de câteva săptămâni.
• Ca alternativă, se adaugă 2 până la 3 lămâi tocate într-un borcan cu apă. Bea această apă la intervale regulate.

3. Ceaiul verde

Ceaiul verde cu catechine de înaltă densitate îmbunătățește funcția ficatului și infiltrarea de grăsime la pacienții care suferă de boli de ficat gras nonalcoholic.
Ceaiul verde ajuta la blocarea cantitatii de grăsime stocată în ficat și îmbunătățește funcția hepatică. Mai mult decât atât, consumul regulat de ceai verde reduce greutatea corporală și procentul de grăsime.
• Bea 3 până la 4 cesti de ceai verde în fiecare zi, pentru a scapa de boli de ficat gras și pentru a-ti proteja ficatul.
• Ceaiul verde este de asemenea disponibil ca un extract în lichid și capsule. Consultați-vă medicul înainte de a lua suplimente.

4. Papaya

Conform Ayurveda, atât fructul de papaya cat și semințele sale sunt tratamente eficiente pentru boli de ficat gras. Mai mult decât atât, papaya ajuta la arderea rapida a grăsimilor alimentare, una dintre principalele cauze ale bolilor de ficat gras.
• Se mărunțsc 5 până la 6 semințe de papaya uscate și se amestecă pudra cu o lingura de suc de lamaie proaspat. Consuma de 2 ori pe zi, timp de 1 lună.
• Mănâncă o felie de papaya coapta cu miere o dată pe zi.
• Include supa de papaya cruda si salata in dieta ta.

5. Modificări dietetice

Urmeze o dieta sanatoasa bazata pe plante, care este bogata in fructe, legume, cereale integrale si grasimi sanatoase pentru a îmbunătăți funcția hepatică și tratamentul bolilor de ficat gras.
• Evitați toate tipurile de sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză.
• Evitati făina albă și includeti produse din cereale integrale in dieta ta.
• Consuma alimente bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi pește gras, uleiuri de pește, semințe de in, nuci, și tofu.
• Mănâncă alimente detoxifiante și  cele care repara ficatul, cum ar fi broccoli, varza alba sau rosie și varza de Bruxelles. Gatiti legumele cu aburi ca să-și păstreze valoarea lor nutritivă.
• Mananca mai multe fructe bogate în fibre, cum ar fi mere, guava, afine, și așa mai departe. Cu toate acestea, nu mananca fructe în exces pentru ca cele mai multe fructe sunt bogate în zahăr.
• Evitati alimentele condimentate si prajite si carnea grasa. Includeți mai multe alimente bazate pe plante in dieta ta.

6. Faceti exercitii fizice zilnic

Exerciții fizice regulate pot ajuta in tratarea bolilor de ficat gras. Un program de exercitii fizice regulate va ajuta la mentinerea unei greutati corporale stabile, precum și pentru combaterea obezității. Acesta va crește, de asemenea, rata metabolismului si ajuta la mentinerea functiei hepatice corespunzatoare.
Faceti miscare timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Dacă sunteți la inceput, porniti cu un regim de exercitii cu impact redus care să includă treptat exerciții de mare impact. Cel mai bine este de a începe sub îndrumarea unui expert.
Mersul pe jos, jogging și aerobic sunt deosebit de bune pentru ficatul. Înotul, ciclismul și alte sporturi de agrement sunt de asemenea utile.

Sfaturi suplimentare
• Dacă sunteți supraponderal, luați măsurile necesare pentru o pierdere în greutate graduală și susținută. Pierderea rapida in greutate (2 sau mai multe kilograme pe săptămână) poate fi daunatoare pentru ficat.
• Mananca un regim alimentar bine echilibrat, care este scăzut în grăsimi saturate și bogate în fibre.
• Minimizarea consumului de zahăr și reducerea consumului de alimente prajite.
• Eliminarea completa a consumului de alcool.
• Dacă sunteți diabetic, încercați să păstrați nivelul zahărului din sânge sub control.
• Luati toate măsurile necesare pentru a menține colesterolul și trigliceridele la un nivel sanatos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu