13 septembrie 2016

Motivul Pentru Care Ai Crampe Nocturne În Picioare Și Cum Le Poți Vindeca Pentru Totdeauna




Crampele nocturne ale piciorului sunt nu numai dureroase, ci vă împiedica sa aveti un somn bun, lucru important pentru sănătatea dumneavoastră.
Lipsa de fluide și a fluxului sanguin la nivelul picioarelor sunt unele dintre cele mai frecvente motive pentru crampele nocturne ale piciorului.
Crampele și durerile durează în general timp de câteva secunde, dar durerea musculară rezultată poate continua până la câteva zile.


 


Indivizii care suferă de aceste crampe sunt in varsta, de obicei, peste 50 de ani, dar asta nu înseamnă că persoanele mai tinere sunt scutite.
Crampele la nivelul picioarelor afecteaza cel mai frecvent mușchii gambelor, dar unii oameni le experimentateaza și mușchii coapselor.






Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni crampele in picior:
1. Creste-ti aportul de magneziu
Bine cunoscut pentru proprietățile sale relaxante, magneziu, s-a fost dovedit a fi foarte important pentru ameliorarea crampelor la nivelul picioarelor.
In timp ce consumul de alimente bogate in magneziu, cum ar fi legumele verzi, semințele de dovleac, curmalele, iaurtul, bananele, sau ciocolata neagra este de ajutor, s-ar putea să nu fie suficient.
Aici isi face aparitia uleiul de magneziu. Doar freaca putin pe picioare înainte de a merge la culcare, și va fi indeajuns pentru noapte.

Cum sa faci ulei de magneziu
ingrediente:
• ½ ceasca Fulgi de clorură de magneziu
• ½ cană apă distilată
Instrucțiuni:
1. Se pune apa la fiert.
2. Se adauga fulgi de magneziu.
3. Se agită până când totul se dizolvă.
4. Lăsați-l să se răcească.
5. A se păstra într-un flacon de pulverizare.

Cum să utilizați:
Se aplică 5-10 spray-uri pentru fiecare picior cu o oră înainte de a merge la culcare.

2. Ia-ti doza zilnică de vitamina D
Dacă mănânci sănătos deja, dar încă te confrunti cu crampe, atunci ar putea fi din cauza lipsei de vitamina D. De ce?
Vitamina D joaca un rol important in absorbtia calciului obținut din alimentele pe care le mananci. Dacă nu aveți o cantitate suficienta de aceasta vitamina, atunci calciul nu este absorbit în mod corespunzător. Și calciul este un electrolit important ca ajuta la pastrarea unui echilibru al nivelului de lichid  în organism.
Cel mai simplu mod de a obține vitamina D este prin expunerea pielii la lumina soarelui, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil, în funcție de unde locuiți.
În cazul în care nu obțineti o mulțime de expunere la soare, încercați să mâncați mai multe ciuperci și fructe de mare. De asemenea, puteți lua în considerare a lua un supliment de vitamina D.

3. Poti face câteva exerciții de stretching
Crampele la nivelul picioarelor pot fi prevenite prin adăugarea de exerciții de stretching simple. În caz contrar acestea vor promova fluxul de sânge, care ajută transportul de oxigen si substante nutritive.
Una dintre cele mai ușoare exercitii este de a găsi o treaptă și a-ti pune piciorul pe ea în timp ce călcâiul atinge podeaua.
În continuare, muta-ti încet greutatea spre varful piciorului (imagina apăsarea pedalei de accelerație a mașinii).
Se menține poziția pentru doar 2 secunde și apoi te odihnesti timp de 10 secunde. Ar trebui să se simtă o întindere bună a mușchilor picioarelor.
Se repetă această porțiune de 6-8 ori pe fiecare picior. Acest exercițiu va întinde gambele, parte a piciorului în care cei mai mulți oameni simt crampe.
Treapta nu ar trebui să fie prea ridicată de pe sol, pentru a evita o presiune inutilă asupra gambei. Puteți crea cu ușurință această treapta folosind un teanc de cărți.

4. Dezechilibrul electrolitilor
Uneori, ceva la fel de ușor ca și consumul suficient de apă potabilă poate ajuta la prevenirea crampelor la nivelul picioarelor. În cazul în care nu funcționează pentru tine, atunci ar putea fi din cauza unui dezechilibru electrolitic.
În acest caz, consumand o băutură bogata in electroliti se poate dovedi a fi de mare ajutor.

Bautura simpla de electroliti
Pentru a face un sfert dintr-un electrolit de bază acasa combină 1 litru de apă, 6 lingurite de zahar, ½ lingurita de sare de mare fara iod.
Pentru a vă incanta papilele gustative inlocuiit zaharul cu ¼ cana miere organică și reduceti sarea de mare cu jumătate.
Se adauga sucul stors de la 1 lamaie de dimensiuni medii și 2 lămâi verzi la amestecul de mai sus. Bea 1 litru în fiecare zi, pentru rezultate optime.

Cum poti obține usurare instant?
Dacă suferiți de crampe musculare nocturne aici sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a obține usurare rapid:
• Extinderea piciorul înghesuit în față și indoire la glezne. Degetele trebuie îndreptate în sus, în direcția genunchilor.
• Scoală-te, treptat, și mergi încet, asigurându-te că iti agiti picioarele pentru a îmbunătăți fluxul de sânge.
• Masati gambele în mișcare circulară.





15 Alimente Suplimentare Care Ajuta La Crampe

1. oțet de mere
2. banane
3. nuci
4. quinoa
5. boabe de cacao
6. melasă
7. semințe de dovleac
8. legumele cu frunze verzi
9. sare de mare
10. somon si sardine
11. curmalele
12. avocado
13. ciuperci
14. iaurt grecesc
15. roșii






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu