13 septembrie 2016

Beneficiile consumului de apa dintr-un vas de cupru



În această lume modernă în care avem filtre UV si purificatoare de apa performante, conceptul de apă potabilă depozitată într-un vas de cupru ar putea suna de modă veche. Cu toate acestea, această practică veche descrisa în textele antice ale Ayurveda este acum susținută de mai multe studii științifice. In timpul copilăriei îmi amintesc ca mama mea stoca apa într-un vas de cupru, peste noapte, iar dimineața  ne spunea să o bem. Ne spunea că apa atunci când este depozitata într-un vas de cupru este extrem de sănătoasă pentru minte și corp. Aici sunt cele mai bune beneficii ale apei potabile din vase de cupru:


  • Ajuta la pierderea in greutate


Chiar și după ce te infrupti cu fructe bogate în fibre, care garanteaza pierderea in greutate, nu vezi rezultate, încearca apă stocată într-un vas de cupru. În afară de faptul ca face reglajul fin al sistemului digestiv pentru o mai buna functionare, de asemenea, ajuta organismul sa descompuna si sa elimine cat mai eficient grăsimea.
Intareste sanatatea inimii

Acest mineral ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare si joaca un rol cheie in prevenirea bolilor de inima. Cupru ajuta la reglarea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, de asemenea scade colesterolul rau si nivelul trigliceridelor. In plus, cuprul previne acumularea de placa in artere pentru a promova o mai bună a circulatie a fluxului sanguin la nivelul inimii. Pe de altă parte, lipsa cuprului poate ridica colesterolului, tensiunii arteriale, homocisteinei și acid uric. Dacă aveti un risc mai mare de boli de inima, incercati apa potabila infuzata cu cupru pentru a imbunatati sanatatea inimii.


  • Impiedica boli pe baza de apa


Cupru distruge foarte eficient multe bacterii care cauzeaza boli cauzate de apă. Este deosebit de eficace împotriva E. coli și S. aureus, cunoscut de a provoca boli cum ar fi diareea, dizenteria si icter. Acesta poate ajuta, de asemenea, reducand riscul de contaminare încrucișată și pentru a preveni răspândirea infecției. Așa că, dacă suspectați că apa este contaminată, depozitați-l într-un vas de cupru pentru a fi sigur că bei apă curată și sănătoasă.

  • Vă poate ajuta cu lupta împotriva cancerului


Cupru are proprietăți antioxidante foarte puternice care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si negarea efectelor lor, principalul motiv de dezvoltare a cancerului. Mecanismul exact al modului cum cuprul ajută la prevenirea instalării cancerului nu este încă cunoscută, dar unele studii au arătat că complexele de cupru au un efect considerabil anti-cancer.



  • Regleaza glanda tiroida


Cupru este una dintre cele mai importante urme de minerale de care glanda tiroida are nevoie pentru a funcționa corect. Lipsa de cupru poate interfera cu buna funcționare a glandei tiroide, care joacă un rol esențial în funcționarea multor organe importante, inclusiv inima, creier, ficat, rinichi și piele. In plus, persoanele care suferă de tulburări tiroidiene pot avea un nivel scazut de cupru în corpul lor. Deci, încercați apă stocată într-un vas de cupru de băut pentru a îmbunătăți funcționarea glandei tiroide.

  • Mentinerea sanatatii pielii


Cuprul este componenta principală în producția de melanină (un pigment care atenueaza culoarea ochilor, a părului și a pielii) în corpurile noastre, in afară de faptul că cuprul ajută la producerea de celule noi. In timp ce melanina ajută corpul sa fie in siguranta atunci cand este afectat de soare, accelerează vindecarea rănilor și acoperă cicatrici. Producția de celule noi este un avantaj pentru o piele netedă, fără pete și clare.


Sfaturi suplimentare:
Nu folosiți un exfoliant grosier pentru a spăla interiorul vasului de cupru. S-ar putea îndepărta stratul de cupru.

A nu se congela apa si a se evita consumul în exces. Doar 2-3 pahare de apa este suficient pentru a profita la maxim de beneficiile pentru sănătate. Deși rar, excesul de cupru poate duce la toxicitate de cupru.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu