16 septembrie 2016

Beneficiile Cartofilor Dulci










Cartoful dulce este o leguma foarte nutritiva, care este, de asemenea, în mod surprinzător moale și suficient de cremos pentru a fi pus în plăcinte pentru desert.
Consumul de fructe și legume de tot felul a fost mult timp asociat cu un risc redus de condiții adverse de sănătate. Multe studii au sugerat ca un consum mai mare de alimente vegetale, cum ar fi cartofii dulci scade riscul de obezitate, diabet, boli de inima si mortalitate generala promovând în același timp un ten sănătos, un nivel crescut de energie și o greutate totală mai mică.





 




Risc redus de diabet zaharat

Cartofii dulci sunt considerati codasi pe scara indicelui glicemic (ceea ce înseamnă că ele eliberează zahăr lent in sange), iar cercetările recente arata ca pot ajuta la imbunatatirea nivelului de zahar din sange si rezistenta la insulina la persoanele cu diabet zaharat. Cartofi dulci nu sunt la fel ca alte alimente bogate in amidon care ridica  nivelul de zahăr din sânge rapid după ce sunt consumate. Acest lucru înseamnă că nu vor fluctua nivelurile de zahăr din sânge, dar veți obține o cantitate constantă de energie.
Un cartof dulce mediu oferă aproximativ 6 grame de fibre (pielea inlcusa). Fibra face o diferenta mare, deoarece studiile arata ca diabeticii de tip 1 care consuma diete bogate in fibre au un nivel mai scazut de glucoza in sange si diabeticii de tip 2 au imbunatatit nivelul de zahar din sange, lipide si  de insulina. Se recomanda a se consuma 21-25 grame de fibre pe zi pentru femei si 30-38 de grame pe zi pentru bărbați, pe care cei mai mulți oameni insa aceste valori nu sunt de ajuns.

Cartofii dulci sunt o importanta sursa de mangan. Manganul ajuta organismul sa metabolizeze carbohidrati si, prin urmare, să mențină nivelul sanatos de zahar din sange si poate chiar stabiliza apetitul. De asemenea, ajută organismul să utilizeze antioxidanți.

Ajuta Digestia

Cartofii dulci sunt o sursă bună de fibre dietetice, pentru ca ajuta organismul să mențină un tract digestiv sanatos si regleaza digestia.

Scade tensiunea arterială

Mentinerea unui aport scazut de sodiu este important în scăderea tensiunii arteriale. Cu toate acestea creșterea aportului de potasiu poate fi la fel de important. S-a constatat că mai puțin de 2% dintre adulti întâlnesc recomandarea zilnica de 4,700 mg de potasiu. Un cartof dulce mediu oferă aproximativ 542 de miligrame.

Oferă sănătate inimii tale

Cartofii dulci sunt o mare sursă de vitamine B6, care sunt geniale la descompunerea homocisteinei, o substanta care contribuie la întărirea vaselor de sânge și a arterelor. Conținutul de potasiu este, de asemenea, util pentru inima ta, deoarece scade tensiunea arterială prin menținerea echilibrului fluidelor. Potasiul este, de asemenea, un electrolit important pe care ajuta la reglarea ritmului cardiac.




Imunitate și proprietăți anti-inflamatorii

Vitaminele pigmentate din cartofii dulci sunt bogate in beneficii anti-inflamatorii. Doar un singur cartof dulce contine aproximativ jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina C. Vitaminele A si E sustin un sistem imunitar sănătos și sunt puternici antioxidanti pentru lupta impotriva bolilor.
In timp ce cartofii dulci portocalii contin mai multa vitamina A, cartofii dulci violet sunt plini cu antociani antioxidanti, cunoscuti pentru proprietățile lor anti-inflamatorii, care sunt benefici pentru starea generala de sanatate si ajuta la reducerea tulburărilor inflamatorii.
Colina este un nutrient foarte important și versatil în cartofi dulci, care va ajuta cu somnul, mișcari musculare, de invatare si memorie. De asemenea, colina ajută la  menținerea structurii membranelor celulare, ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase, ajută la absorbția grăsimilor și reduce inflamația cronică.

Prevenirea cancerului

Cartofii dulci portocalii s-au dovedit a avea proprietăți anti-cancerigene, iar unele studii au sugerat ca beta-carotenul poate reduce riscul de cancer de san la femeile aflate in premenopauza si cancer ovarian la femeile aflate la menopauza.
Cartofii dulci violet sunt chiar mai eficienti decât cartofii dulci portocalii în potolirea cancerului. Cartofii dulci violet s-au dovedit a avea abilitati mai bune in lupta impotriva cancerului, cu un efect pozitiv asupra creșterii celulelor canceroase.

Vedere

Deficitul de vitamina A cauzează segmentele exterioare ale fotoreceptorilor ochiului sa se deterioreze, lucru care dăunează vederii. Puteți corecta deficiența de vitamina A cu alimente bogate in beta-caroten pentru a ajuta la restabilirea vederii. Vitaminele antioxidante C & E din cartofi dulci s-au dovedit a sprijini sanatatea ochilor si  a preveni deteriorarea degenerativa.
Un aport mai mare de toate fructele (3 sau mai multe portii pe zi), a fost de asemenea demonstrat de a reduce riscul si progresia de degenerare maculara legata de varsta.

Ofera un par si o piele mai sanatoasa
Vitamina A ajuta la protectia impotriva efectelor nocive ale soarelui și vitaminele C și E sunt bine-cunoscute pentru beneficiile lor de frumusete, deoarece acestea încurajează  dezvoltarea unui ten sănătos si strălucitor.

Stres

 
Cartofii dulci contin magneziu, care este mineralul preferat pentru destresare. Acesta promovează relaxarea, calmul si o stare de spirit buna, precum si sanatate din artere, sânge, oase, mușchi și a nervilor.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu