13 septembrie 2016

4 sfaturi pentru a-ți echilibrul hormonii chiar ACUM


Hormoni. Acest cuvânt evoca toane, îngrijorare cu privire la acnee, pofta de zahăr, iritabilitate, creștere în greutate, sentimentul de a fi în război cu corpul tau?

Sistemul endocrin, o serie de glande responsabile pentru secretia de hormoni, este un sistem uimitor, dar delicat, mai ales la femei. Este fascinant, într-adevăr. Creierul tau comunica cu tiroida, glandele suprarenale și ovare pentru a declanșa ovulația și menstruația toate în timp ce regleaza metabolismului tau, starea de spirit, răspunsul la stres, nivelul de energie si greutate si pofta de sex.

Femeile în zilele acestea poarta mai multe palarii. Au o cariera si se ocupa de familie si viata de acasa dupa 12 ore la locul de munca.  Acest tip de stres poate provoca hormonii sa o ia razna. Da vina pe cortizol, principalul hormon de stres, care creste în perioade de stres si ramane ridicat din cauza factorilor de stres cronic. In timp ce cortizolul nu-i rău, nivelul ridicat de cortizol în mod cronic poate deveni problematic. Stresul cronic poate provoca inflamarea si afecteaza tiroida si hormoni de sex feminin, în special progesteron. (Celălalt hormon feminin principal este estrogenul). Progesteronul scazut poate provoca tulburari ale ciclului menstrual, depresie, sensibilitatea sanilor, modificări ale dispoziției, insomnie, apetit sexual scăzut, oboseală și anxietate, pentru a numi câteva simptome.

Dacă vă confruntați cu o agravare a sindromului premenstrual, bufeuri, modificări ale ciclului dumneavoastră, sau oricare dintre simptomele de mai sus aici sunt 4 sfaturi pentru a obține ai început echilibrarea hormonilor și puteți începe imediat.


4 sfaturi pentru a va echilibra hormonii

1) Potolește pofta de zahăr și vin. Va automedicati cu un pahar (sau o sticlă) de vin în fiecare seara pentru a vă relaxa? Sau pofta de zahar este copleșitoare în timpul zilei? Zahărul și băutură sunt 2 dintre cele mai mari perturbatoare ale sistemului endocrin, iar acestea contribuie la cresterea sarcinii de stres a organismului. Zahăr cauzează inflamații și hrănește bacteriile rele din intestin (a se citi: provoaca balonare, arsuri la stomac, constipație, diaree, candidoza) și vinul forteaza sistemul de detoxifiere, care trebuie să fie păstrat în stare bună de funcționare pentru a metaboliza hormonii și să contribuie la echilibrul hormonal. Renunta la ambele obiceiuri si vei incepe sa te simti mai bine într-o săptămână.

2) Somnul. Somnul este cel mai bun pentru stres. Consumăm lumânarea la ambele capete, iar hormonii noștri sunt de plată pentru modul nostru de viață. Lipsa de somn cauzeaza cresterea nivelului de cortizol, creștere în greutate, pofta de zahăr, și oboseala. Nu-ți fie frică de un pui de somn 20 minute la sfârșit de săptămână (sau în timpul zilei de lucru).

3) Ajuta-ti ficatul. După cum am menționat, ficatul este responsabil de hormoni si joaca un rol crucial în echilibrul hormonal. Ficatul trebuie să filtreze tot ceea ce mananci (inclusiv medicamente), bei, respiri, și aplici pe piele. Asa ca renunta la sucurile dietetice, zahar, bautura, faina alba, si alimente prelucrate chimic. Schimba-le pentru legume, proteine organice și ouă, frunze verzi, sfecla, morcovi.

4) Repara relațiile stresante. Aceasta poate dura ceva timp, dar puteți începe prin a-ti pune acesta întrebăre: ești prins într-o relație nefericită sau nesănătoasa? Fii deschis și onest. Ar ajuta terapia? Să examinezi toate relațiile strânse din viața ta și da-ti seama cum le poti îmbunătăți. Bunăstarea dumneavoastră emoțională este esențială pentru fericirea și echilibrul hormonal.

Alte factori perturbatori de hormoni:

  • soia procesata, sau prea multa soia, în general. Soia este estrogenic.
  • substanțe chimice care afectează sistemul endocrin din produsele cosmetice sau mediul dumneavoastră
  • consumul de carne ridicat în mod convențional și pește care au fost hrănite cu hormoni de creștere sau antibiotice
  • drojdie
  • bacterii rele sau infecții parazitare la nivelul tractului digestiv.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu