26 octombrie 2016

Cum Să-ți Pregătești Apă Alcalină Pentru A Lupta Cu Oboseala, Problemele Digestive Și Cancerul
Este apa alcalina buna pentru tine? Un corp sanatos trebuie sa fie intotdeauna usor alcalin. Majoritatea oamenilor de astăzi, cu toate acestea, tind să fie mai acizi. Acest lucru este cauzat de stres, factorii de mediu și alimentele pe care le consumă.
De ce conteaza această problemă? Simplu, cu cât este mai acid corpul cu atât mai probabil sunteți de a experimenta oboseala, probleme digestive si cresterea in greutate.
În plus, în cazul în care mediul în corpurile noastre se afla este prea acid pentru prea mult timp, celulele noastre altfel sanatoase pot deveni toxice si in cel mai rau caz devin canceroase.

Apa alcalină: Cum funcționează
Scala pH-ului se execută de la 0 la 14 (0 fiind cel mai acid, 14 fiind cel mai alcalin, iar 7 fiind neutru.)
Corpurile noastre sunt proiectate să se dezvolte într-un mediu ușor alcalin de 7,4.
Diverse organe și sisteme, cu toate acestea, prospera cu diferite niveluri ale pH-ului. De exemplu, saliva are un interval de pH de 6.5-7.0 (mai acid, în scopul de a ajuta la digestia alimentelor), pielea are de obicei un pH de 5 (cu toate că, potrivit unui studiu din 2006, publicat in International Journal of Cosmetic Science, ea ar trebui să fie de fapt mai mic intre 4-4,5 deoarece acest lucru permite bacteriilor necesare sa ajute la vindecarea si lupta impotriva infectiilor, direct pe piele).
Și, după cum vă puteți imagina, pH-ul tractului digestiv poate varia oriunde intre 1.5-7.0, care depinde de multe lucruri, dar mai ales, alimentele pe care le mananci.

De ce este atât de important pH-ul alcalin?


Este un lucru cunoscut de aproape un secol ca alimentatia poate determina nivelurile noastre generale ale pH-ului, prin urmare, sănătatea noastră generală. In anul 1931, Dr. Otto Warburg, a câștigat Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina pentru descoperirea sa ca 90-95% din toate cazurile de cancer sunt cauzate de un mediu acid și cancerul pur și simplu nu se poate dezvolta sau supraviețui într-un mediu alcalin (corpul tau), atunci când pH-ul este în jurul valorii de 7,36.
De atunci, studiile au determinat diferitele niveluri ale pH-ului din alimente și băuturi și cum reacționează în corpul uman, fie contribuind la alcalinitate sau aciditate.
După cum Warburg a subliniat în urmă cu aproape 100 de ani, supraciditatea (acidoza) este legată nu numai de formarea de cancer, dar si de boli de inima, diabet si osteoporoza.


Cum stii daca corpul tau este prea acid?
În principiu, există două moduri foarte simple pentru a determina daca corpul tau este acid: puteți utiliza hârtie obișnuită pH pentru a face un test de salivă sau, dacă suferă de următoarele simptome cronice:
• dureri musculare sau crampe abdominale după mersul pe jos pe distanțe scurte
• oboseală constantă
• de multe ori ai sentimentul ca nu poti obține suficient aer
Atunci când nivelul pH-ului scade, corpul tau încearcă în mod natural sa se reglementeza prin captarea și stocarea substanțelor excesiv de acide în organele tale, cum ar fi rinichii, ficatul și plămânii, menținând astfel un pH optim între 7,35-7,45.
Aceste substanțe acide, cu toate acestea, in cele din urma incep sa atace celulele sanatoase, făcându-le să devină toxice, deteriorate și bolnave.
De-a lungul timpului, în cazul în care problema nu este abordată, aceste celule pot metastaza incontrolabil si se raspandi in alte parti sau organe din corp.Dieta ta este prea acida
Unul dintre cele mai importante motive pentru acidoza cronica este dieta noastră constând din zahar, cofeina, alimente foarte procesate si alcool. Aditivii, pesticidele și hormonii de creștere utilizati pentru cresterea alimentele noastre sunt, de asemenea, foarte acide pentru corpurile noastre.
Unul dintre cele mai bune moduri de a contracara acest lucru, cu toate acestea, (în afară de schimbarea dietei) este de a spăla corpul cu apă alcalină.
Din moment ce corpul tau este apa in proportie de aproape 80%, atunci când această apă este alcalină, vă ajută corpul tau prin crearea homeostaziei.


Cum sa faci apa alcalina

Ingrediente:
• 1 lamaie organica (este important să se utilizeze numai lămâi organice, deoarece acestea nu conțin pesticide)
• 2 I de apă purificată (un filtru de osmoza este bun, dacă aveți unul, dar apa care este liber de toate substanțele chimice și aditivi este obiectivul)
• 1 lingură de sare din Himalaya (pe care le găsiți la cele mai multe magazine alimentare de sănătate)
• 1 borcan mare de sticlă (trebuie să fie din sticlă pentru ca plasticul conține substanțe chimice și impurități, care sunt acide pentru corpul tau)


Indicatii:
• Umpleți recipientul de sticlă cu apă
• Feliaza lamaia si adaug-o apei. (Nu se stoarce sucul)
• Adăugați sarea de Himalaya.
• Se acoperă vasul și se lasa la temperatura camerei, timp de 12-24 ore.
După ce apa a avut timp să se așeze, bea 3 pahare de apa alcalina pe stomacul gol. Este întotdeauna cel mai bine a face acest lucru mai întâi dimineața, înainte de a începe ziua.
De asemenea, puteti bea apă alcalină pe tot parcursul zilei. De-a lungul timpului, veți începe să vedeți o diferență în modul în care va simțiți (mai multă energie), pielea ta va deveni mai limpede, iar creierul tau mai alert.
Dacă combini acest lucru cu o dieta mai sanatoasa, una in care eviti alimentele prelucrate, zahăr și aditivi, nu va trece mult timp înainte de a începe să vedeți o versiune mai sănătoasa a ta.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu