26 septembrie 2016

Dacă Doriți Să Vă Protejați Rinichii Nu Faceți Acest Lucru!





Rinichii sunt unul dintre organele vitale de care organismul depinde sa functioneze adecvat. în formă de bob de fasole, aceste două organe sunt poziționate lateral față de mușchii spatelui, în cavitatea abdominală superioară dreaptă, sub coaste.



Lista funcțiilor rinichilor este destul de lunga. Pentru început, ei detoxifica sângele, filtreaza deșeuri prin urină și îndepărteaza excesul de apă din organism. In plus, rinichii retin apa atunci cand organismul are nevoie cel mai mult.
In plus, aceste organe importante ajuta la reglarea nivelului de calciu si fosfat din organism. Ei secreta hormoni care ajuta la reglarea functiilor organismului, cum ar fi tensiunea arteriala si formarea de celule roșii din sânge - eritrocite. Acestea sunt vitale pentru transportul de oxigen si substante nutritive importante in tot corpul.



Funcția renală adecvată este vitală pentru sănătatea generală. O serie de semne pot indica funcționarea necorespunzătoare a rinichilor. Cele mai frecvente simptome includ schimbarea culorii și a cantității de urină, amețeli, vărsături, anemie, probleme de respirație, senzație de frig cele mai multe ori, oboseală, mâncărimi ale pielii, respirația urât mirositoare și dureri bruște în organism.

1. Consum de apă insuficient
Band cantități insuficiente de apă poate fi dăunător pentru sănătatea rinichilor dumneavoastră. Așa cum am menționat mai devreme, funcția principală a rinichilor este de a spăla deșeurile metabolice din organism și de a reglementa producția hematiilor.
Atunci când nu este suficientă apă în organism, există mai puțin flux de sânge la rinichi, deoarece sângele devine mai concentrat. Acest lucru afectează capacitatea rinichilor de a elimina toxinele din organism, ceea ce duce în cele din urmă la o acumulare de toxine în organism.
Fundatia Nationala a Rinichilor recomanda a se consuma un minim de 10-12 pahare de lichide pe zi pentru adulți sănătoși. Acest lucru va asigura functia renala optima precum si hidratarea organismului.

2. Consum excesiv de cafea
Consumul excesiv de cofeina poate duce la hipertensiune arterială, care, în consecință, surmenează rinichii. Acest lucru poate afecta rinichii pe termen lung.
Conform unui studiu din 2002, cofeina a fost strans legata de pietre la rinichi, deoarece cofeina creste excretia de calciu in urina.
Cu toate acestea, daca este consumata moderat, cofeina nu va cauza probleme de sănătate pentru majoritatea oamenilor. Doza recomandată este de 1-2 cești de cafea și 3 căni de ceai pe zi. Este, de asemenea, recomandat pentru a reduce alte surse de cofeina, inclusiv băuturi răcoritoare și de energie, ciocolata, cacao si unele medicamente.

3. Consum mare de sare
Prea multă sare poate provoca leziuni grave ale rinichilor dumneavoastră, împreună cu alte complicații de sănătate. Avand in vedere ca rinichii metabolizeaza 95% din sodiu consumate prin alimente, consumul excesiv de sodiu pune o mulțime de efort inutil asupra acestui organ.
Cu alte cuvinte, un consum ridicat de sodiu face ca rinichii lucreze mai mult pentru a elimina excesul de sare. În consecință, acest lucru duce la reducerea funcției renale și retenție de apă în organism. Retenția de apă, pe de altă parte, poate creste tensiunea arteriala, ceea ce agravează și mai mult sănătatea rinichilor dumneavoastră.
Mai mult, consumul de sare crește concentrația de proteine urinare, una dintre cauzele profunde ale bolii renale.
Cerințele recomandate zilnice de sodiu nu trebuie să depășească 5 grame. Tot ce e mai sus acest lucru este nesigur pentru rinichi si starea generala de sanatate. 1 linguriță de sare măsoara în jurul valorii de 6 grame.

4. Consumul exagerat de alcool
Nu e nimic in neregula cu un consum moderat de alcool. Cu toate acestea, consumul excesiv de alcool poate fi foarte dăunător pentru rinichii. Alcoolul pune o gramada de stres pe rinichi si ficat. Atunci când este consumat în cantități mari, are ca rezultat acid uric fiind depozitat în tubii renali și conduce la obstrucție tubulară. Acest lucru vă pune la un risc crescut de insuficienta renala. In plus, alcoolul provoacă deshidratare, care afecteaza functionarea normala a rinichilor.
O cantitate recomandată de alcool pe zi este de 2 băuturi pentru bărbați și 1 băutură pentru femei și persoanele în vârstă.

5. Lipsa somnului
Privarea de somn este o problemă comună de sănătate legată de modul modern de a trai. Experții in sănătate recomanda un somn linistit de 6-8 ore pe zi, acesta fiind vital pentru starea generala de sanatate.
Ce se intampla in organism in timpul somnului este ca tesuturile organelor se regenereaza. Deci, atunci când sunt deficiente de somn, acest proces de regenerare este îngreunat, ceea ce duce la probleme ale rinichilor și alte daune de organe.
O serie de studii au constatat ca privarea de somn poate duce, de asemenea, la hipertensiune arteriala si ateroscleroza (înfundarea arterelor), care te supun la un risc mai mare de boli de rinichi.




Având un somn bun, obiceiuri sănătoase și menținerea unui bun echilibru între muncă și repaus va îmbunătăți în mod semnificativ funcția renală precum și starea generala de sanatate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu