18 octombrie 2016

Truc Simplu Pentru A Calma Dureri De Tunel Carpian, De Mână Și De Încheietură A Mâinii




Sindromul de tunel carpian este o conditie debilitanta care poate impiedica viata ta de zi cu zi. Doare: neîncetată durere, amorțeală și furnicături enervante și de multe ori copleșitoare.
Mai mult decât atât, tunel carpian schimbă modul în care oamenii lucrează și executa sarcini cu mâinile lor. Apucarea și deținerea devin dificile și dureroase; tastarea sau  a face lucru fin cu degetele (cum ar fi electronica sau cusutul) pot deveni aproape imposibile. 
In timp ce o intervenție chirurgicală tinde să ofere cel mai bun rezultat, are adesea efecte secundare nedorite. În acest articol, aș dori să vă împărtășesc o altă metodă de tratament, o metodă de auto-presopunctură, care pur și simplu poate oferi ajutor semnificativ.

Îngustul tunel carpian
Tunelul carpian este un canal îngust, rigid de trecere de pe partea de dedesubt (palma) din încheietura mâinii. Aria este formata din oase, țesut conjunctiv, tendoane și nervul median. Tunelul carpian uneste antebrațul cu palma mâinii.


Sindromul de tunel carpian
Sindromul de tunel carpian (STC) se produce atunci cand nervul median care trece prin canalul carpian devine iritat sau comprimat din cauza unei ingustare a zonei canalului. Din moment ce acest nerv este cel ce trimite semnale de senzatie la partea palmară a mâinii și degete (mai putin degetul mic), compresia duce la inflamație, durere, furnicături și amorțeală. Alte disconforturi pot include senzație de arsură, mâncărime, durere care radiază în sus pe braț și slăbiciune. Chiar și atunci când nu umflarea este evidenta vizual, suferinzii simt ca mâinile lor sunt umflate, în general, ca urmare a amorțelii la nivelul degetelor.

Cauze STC
Există o serie de lucruri care pot provoca sau pe care supun la riscul dezvoltarii STC.
Acestea includ:
• Predispoziție genetică: oase mici sau un canal carpian mic.
• Schimbarile hormonale: pentru femei, hormonii cresc șansele de aparitie a sindromului; sarcina si menopauza pot fi deosebit de problematice.
• Boli: conditii, cum ar fi artrita, lupus, diabetul si obezitatea pot duce la ingustarea canalului.
• Mișcări repetitive: activități cum ar fi tastarea excesiva, folosind unelte de mână, grădinărit, golf, de cusut si de masaj poate pune efort în mod repetat asupra zonei, provocând inflamații localizate și traumatisme.

Opțiuni de tratament comune
Există o serie de opțiuni de tratament utilizate la scară largă pentru tratamentul STC. Acestea includ utilizarea de atele pentru mentinerea încheieturii mâinii într-o poziție neutră, pentru a permite reducerea iritarea zonei. Puteți lua, de asemenea, o pauză de la activitatea care poate fi cauza STC. Dar acest lucru este nerealist în cazul în care depinzi de utilizarea mâinilor tale pentru muncă.


Medicamentele anti-inflamatorii sunt de asemenea folosite pentru a reduce durerea și inflamația, precum și corticosteroizii. Cu toate acestea, ele nu sunt recomandate pentru utilizare pe termen lung din cauza efectelor secundare potential grave. Terapia fizica si chirurgia completeaza lista de optiuni de tratament obișnuite, dar ele nu oferă decât diferite grade de succes.

Auto-Presopunctura
Pe langa cele enumerate mai sus mai exista si o metodă de auto-presopunctură, care s-a dovedit a fi de succes în diferite grade. Teoria se bazează pe medicina tradițională chineză si acupunctura. Această filozofie ia în considerare nu numai spațiul canalului fizic, ci si rolul sângelui, limfei și mușchilor în prevenirea și tratamentul STC.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu