25 octombrie 2016

20 Alimente Care Acționeaza Ca Un Laxativ Natural




În timp ce aceasta poate fi un subiect nepotrivit de conversație la birou, toată lumea a avut o experienta personala cu constipatia la un moment dat sau altul. Potrivit unui studiu de Societatea Americana de Cancer care implica mai mult de un milion de adulti, 26 la suta au raportat constipatii ocazionale. Un studiu bazat pe mai mult de 250 de studii separate sugereaza ca laxativele cu prescriptie medicala, au avut foarte puțină eficienta pe termen lung, deoarece organismul poate dezvolta o toleranta la astfel de medicamente în timp. Alimente cu proprietati laxative naturale, pe de altă parte, tind să ofere nutrienți cu efecte secundare adăugat puține sau deloc.

1. Broccoli
Toate formele de broccoli sunt bogate in antioxidanti de care va beneficia tractul digestiv. Cu toate acestea, varza de broccoli tinde sa fie mai eficienta atunci când este vorba de a "pune lucrurile în mișcare".

2. Leguminoasele
Oricine a hrănit sugari cu leguminoase cunoaște rezultatele care urmează unei diete bogate de fasole, mazăre și linte. În plus față de a ajuta digestia, leguminoase sunt bogate in fibre si proteine si imbunatatesc colesterolul.

3. Nuci și semințe
Orice tip de nuci și semințe sunt bogate in proteine si fibre pentru a ajuta la menținerea sanatatii colonului. Acest lucru poate include migdale, semințe de dovleac, seminte de floarea-soarelui și chiar și semințe în formă de ulei, cum ar fi uleiul de semințe de in.

4. Banane
O gustare dulce care promoveaza digestia eficientă este o banana mare plina de fibre. O banana pe zi poate restabili electroliții și încurajeaza creșterea bacteriilor intestinale benefice.

5. Fructe de padure
Bogate in antioxidanti, fructele de padure pot curata in mod natural colonul pentru a încuraja o digestie eficientă. Toate tipurile de fructe de padure, de la afine la zmeura, vor servi același scop.

6. Mere
În plus față de o cantitate semnificativa de proteine, merele încurajeaza circulația corectă a intestinului. Pectina în mere, de asemenea, acționează ca un agent de fermitate. Sucul de mere are beneficii similare.

7. Sfecla
Sfecla, în special în formă brută sau sub formă de suc, conține o enzimă care accelerează procesul de eliminare. Sfecla ar trebui, totuși, să fie consumata cu moderatie pentru a evita crampe.

8. Prune
Bine cunoscute pentru proprietățile lor naturale laxative, prunele uscate ating acest obiectiv prin intermediul așa-numitelor super-bacterii care lucrează minuni în tractul digestiv. Este nevoie doar de câteva prune uscate pe zi, pentru a păstra totul fără probleme.

9. Pepeni
Toti pepenii au un conținut ridicat de apă, care facilitează digestia productivă fără opriri. De fapt, o felie de pepene sau pepene galben va trece prin stomac și intestine, destul de repede.



10. Aloe Vera
Cele mai multe beneficii de sănătate ale aloe vera au fost cunoscute omului de secole. O combinație de cel puțin 75 de nutrienți identificați, 18 aminoacizi, o duzină de vitamine și câteva sute de compuși activi, aloe vera amestecat cu apă sau suc confera un proces digestiv eficient.

11. Tomate
Bogat în vitaminele A, C și K, roșiile pot îndeplini aproximativ zece la suta din DZR de fibre, un plus pentru tractul digestiv. Anumiți antioxidanți din tomate s-au dovedit a ajuta la prevenirea cancerului de colon si de prostata.

12. Legume crude
Legumele crude, cum ar fi morcovi, usturoi si conopida lucreaza pentru a menține  colonul curat și sănătos, promovând astfel eliminarea eficientă. Proprietăți întalnite in special in  morcovi stimuleaza contracțiile intestinale.

13. Fructele citrice
Lămâi, portocale, lămâi verzi și orice alte fructe din familia de citrice va ajuta cu procesul de eliminare. In principal, vitamina C, care actioneaza ca o detoxifiere naturala transformand toxinele în materiale care pot fi ușor de trecut prin din tractul digestiv.

14. Apa de nucă de cocos
În plus față de îmbunătățirea funcțiilor digestive, apă de nucă de cocos poate oferi un ajutor la hemoroizi si iritatii asociate. În timp ce apa de nucă de cocos este cu siguranță gustoasa, ar trebui să fie consumata cu moderatie, pentru a evita scaune moi.

15. Acizi grași Omega-3
Găsita în uleiul de semințe de in, ulei de măsline, ulei de avocado si uleiuri naturale similare, omega-3, acționează ca laxative naturale. Aceste uleiuri lubrifiante acționează in pereții intestinelor, pentru a permite eliminarea lină.



16. Varza
Varza sub toate formele, inclusiv supa de varza, poate ajuta la toxinele din sistemul digestiv. Varza, de asemenea, actioneaza ca un "balsam" de scaun natural.

17. Otet de mere
O alternativă la mere consumate zilnic este oțetul de mere. Fabricat din mere crude, acest amestec indeparteaza in mod natural toxinele din întregul corp în timp ce adăuga bacterii vii la nivelul tractului digestiv, pentru a promova o digestie eficientă.

18. Ardei iute
Acesta încurajează producerea de sucuri gastrice și să stimuleze fluxul de enzime în tractul digestiv. Adăugarea de jalapeños și alti ardei picanti la alimente gătite, împreună cu o liniuță sau două de piper negru, poate avea beneficii similare.

19. Ghimbir
O notă de ghimbir poate îmbunătăți productivitatea generală a întregului sistem digestiv. Ceaiul de ghimbir este deosebit de liniștitor, fără acțiunile dure care apar uneori cu laxativele de reteta.

20. Apa
In timp ce aproximativ 80 la suta din corpul uman este format din apă, majoritatea oamenilor nu consuma suficienta apa pe tot parcursul zilei. Aproximativ opt pahare de apa pe zi, poate ajuta in mod natural fluxul prin înmuierea scaunului.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu