18 octombrie 2016

Cum Sa Scapi De Depozitele De Colesterol Din Jurul Ochilor





Petele de colesterol sau depozitele pe care le puteți observa din jurul ochilor sunt umflaturi de grasime care se dezvolta sub piele.
În timp ce una dintre principalele cauze este un nivel ridicat de lipoproteine cu densitate joasă (LDL sau colesterolul "rau"), în organism, acesta poate fi, de asemenea, din cauza unor factori genetici, diabet, boli de ficat și alte condiții.
Persoanele care au un nivel ridicat de colesterol, ciroza sau diabet zaharat sunt dispuse la un risc mai mare de a dezvolta această problemă. Este, de asemenea, mai frecvente in randul persoanelor care au vârsta între 40 și 60 de ani.
Această problemă nu provoacă durere sau mâncărime, dar poate împiedica vederea în cazul în care protuberanța crește suficient de mare.

Deoarece zona afectată este în mod normal, foarte aproape de ochi, o intervenție chirurgicală nu este un tratament recomandat. In plus, chirurgia poate duce la cicatrici, care pot fi la fel de supărătoare ca înfățișare. Tratamentul cu laser este o altă posibilitate, dar, de asemenea, poarta riscul de cicatrizare.
Este important pentru a afla cauza si planul de tratament corespunzător. De exemplu, în cazul în care cauza este nivelul ridicat de colesterol în sânge, trebuie să se ia măsuri pentru a reduce nivelul de colesterol.
Între timp, aceste căi de atac pot ajuta la minimizarea aspectului sau pot chiar elimina aceste umflaturi.

1. Usturoi

Cel mai bun și cel mai popular tratament la domiciliu pentru pungile de sub ochi este usturoiul.
Enzimele prezente în usturoi ajuta la aplatizarea micilor depozite. Usturoiul este de asemenea benefic pentru reducerea unui nivel ridicat de colesterol.
• Feliaza un cățel de usturoi sau zdrobeste cativa catei de usturoi pentru a face o pasta. Aplica pe zona afectată și acoperă cu un tifon, astfel încât usturoiul sa nu intre in ochi. Lasă-l timp de 10 până la 15 minute, apoi se spală cu apă caldă. Se repetă o dată pe zi, timp de câteva zile.
• De asemenea, puteți mânca 2 până la 3 catei de usturoi crud pe stomacul gol zi de zi. Dacă preferați să luați un supliment de usturoi, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.
Notă: Nu utilizați usturoi pe piele pentru o durata mai lungă, deoarece poate arde pielea. Evitați să-l folosiți complet, dacă aveți pielea sensibilă.

2. Ulei de ricin


O altă cale de atac eficientă este uleiul de ricin. Acidul ricinoleic din uleiul de ricin ajuta la reducerea depunerilor de colesterol.
Cu toate acestea, acest ulei funcționează cel mai bine la depozite mici, care sunt noi.
1. Se înmoaie o minge de bumbac în ulei de ricin presat la rece.
2. Se aplica pe zona afectata, cu ochii închiși.
3. Maseaza pentru câteva minute și dacă este posibil, fixați mingea de bumbac, în loc cu un bandaj.
4. Lăsați-l pe timpul nopții și curățați zona cu apă caldă în dimineața următoare.
5. Se repetă acest remediu zilnic până când sunteți mulțumiti de rezultat.

3. Otet de mere

Dacă aveți valori crescute ale colesterolului si acesta este motivul principal din spatele depunerilor de colesterol la ochi, otetul de mere este ceea ce ai nevoie.
Oțetul de mere ajută la reducerea LDL sau a nivelului de colesterol rau din organism. El lichefiază colesterolul si grasimile precum si ajuta ficatul in eliminarea toxinelor din organism.
• Se înmoaie o minge de bumbac în oțet de mere și se aplică pe zona afectată. Se utilizează o bandă adezivă sau un bandaj pentru a ține mingea de bumbac în loc. După 2 ore se scoate bila de bumbac și se spală zona cu apă caldă. Fa acest lucru de cateva ori pe zi.
• De asemenea, se amestecă 1 lingură de oțet de mere și puțină miere proaspătă într-un pahar cu apă călduță și se bea de două ori pe zi.
Notă: Dacă aveți pielea sensibilă, se diluează oțetul de mere cu puțină apă înainte de utilizare.

4. Ceapă

Acest ingredient este un alt tratament eficient, care ar trebui să-l incerci.
În primul rând, ceapa conține compuși care inhibă colesterolul rău și acumularea de grăsime, unul dintre principalele motive din spatele acestei probleme.
În al doilea rând, natura lor acida ajută la aplatizarea depunerilor de sub piele.
• Se extrage sucul de la 1 ceapa, se adaugă un pic de sare și puneți-l deoparte pentru câteva ore. Înainte de a merge la culcare, se aplică pe zona afectată se maseaza ușor și lăsați-l peste noapte. În dimineața următoare, se spală zona cu apă caldă. Se repetă zilnic.
• De asemenea, se amesteca 2 linguri de suc de ceapa intr-un pahar cu apă și se bea zilnic.

5. Cojile de banana 

Pentru a dizolva depunerile de colesterol din jurul ochilor într-un mod sigur și natural cojile de banane sunt foarte eficiente.
Coaja are proprietăți antioxidante puternice și enzimele din ea ajuta la dizolvarea depozitelor in mod natural.
1. Tăiați o bucată mică de o coaja de banana coapta.
2. Așezați cu atenție partea interioară a cojii peste depozitul de colesterol.
3. Folosiți un bandaj sau banda pentru a fixa coaja si se lasa peste noapte.
4. În dimineața următoare, se îndepărtează coaja și se spală zona cu apă.
5. Se repetă în fiecare noapte până când umflatura nu mai este vizibila.

6. Coriandru


Coriandrul ajută la scăderea nivelului de colesterol total, LDL și trigliceride, prin urmare, este eficient în tratarea depozitelor de colesterol în cazul în care cauza este un nivel ridicat de colesterol în sânge.
Sub formă de semințe, coriandruul are efecte hipoglicemiante, care sunt, de asemenea, eficiente in managementul diabetului zaharat.
1. Se fierbe 1 lingura de seminte de coriandru la o cană de apă.
2. Se acoperă și se lasă amestecul la macerat timp de 10 până la 15 minute.
3. Se strecoara semintele si sa bea apa.
4. Se repetă de 2 sau de 3 ori pe zi, pentru a aduce în jos nivelul colesterolului.

7. Migdale

Migdalele au potențialul de a reduce colesterolul LDL în organism. Ele sunt, de asemenea, eficiente în reducerea petelor de colesterol din jurul ochilor.
Substanțele nutritive din migdale reglementa enzime implicate în sinteza colesterolului și acid biliar.
• Adăugați un pic de lapte la 1 linguriță de pulbere de migdale pentru a forma o pastă. Aplica-l pe zona afectată și se lasă să se usuce. Cu un deget ud, inlaturati ușor pasta. Se repetă o dată pe zi.
• De asemenea, macerati zilnic 4 sau 5 migdale în apă peste noapte și să mănânca în dimineața ca o parte a micului dejun.

8. Reduce grasimile si colesterolul din dieta ta


Pentru a reduce dimensiunea tot mai mare a petelor de colesterol din apropierea ochilor, este important să aveti grija ce mâncați. O alimentatie bogata in grasimi si colesterol va agrava starea.
• Reducerea cantității de alimente grase sau prajite din dieta ta.
• Mananca o dieta saraca in grasimi saturate.
• Adăugați cantități moderate de ulei de nucă de cocos organice la dieta ta. De exemplu, puteți adăuga 1 sau 2 linguri de ulei de nucă de cocos în cafea.
• Evitati consumul excesiv de carbohidrati si zaharuri procesate.
• Spune nu alimentor care contribuie la colesterolul rau, cum ar fi carnea rosie, produsele lactate nedregresate, galbenusul de ou si alimente prelucrate.
• Mananca mai multe cereale integrale, fructe și legume proaspete.
• Încercați produse lactate fara grasimi sau continut scazut de grasime.
• Alimente bogate in fibre, cum ar fi fasolea, ar trebui să fie, de asemenea, o parte din dieta ta.
• Bucurați-vă de un castron de fulgi de ovăz în mod regulat, pentru a reduce nivelul de colesterol.

Sfaturi suplimentare
• Străduiți-va sa mențineti o  greutate sanatoasa.
• Renunțati la fumat si evitati consumul de alcool in exces.
• Faceti miscare timp de cel puțin 30 de minute, 5 zile pe săptămână, pentru a îmbunătăți fluxul de sânge și descompunerea grăsimilor acumulate.
•Testeazati nivelurile de lipide si colesterol regulat.
• Puteți lua suplimente de ulei de pește, după consultarea medicului dumneavoastră, pentru a menține nivelul colesterolului sub control.




Un comentariu: