18 octombrie 2016

Semne Că Nu Obții Destul Potasiu




Potasiul este unul cele mai importante dintre mineralele organismului. Este prezent în fiecare celulă a corpului uman.
De fapt, acesta este unul dintre cei patru electroliți principali ale corpului, împreună cu sodiu, magneziu și calciu. Fiind un electrolit, potasiul ajută la menținerea unui echilibru adecvat de apă în organism, precum si reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, joacă un rol în digestia proteinelor și carbohidraților.
In plus, este nevoie de acest mineral important pentru rezistenta musculara, functionarea nervilor, o buna digestie si un sistem cardiovascular sănătos.

Cantitatea zilnică recomandată de potasiu este:

• 3000 mg pe zi pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 1 și 3
• 3800 mg pe zi pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 4 și 8
• 4500 mg pe zi pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 9 și 13
• 4700 mg pe zi pentru persoane cu varsta cuprinsa intre 14 si 70+
• 5100 mg pe zi pentru femei care alăptează

Deficitul de potasiu, cunoscut sub numele de hipopotasemie, este cel mai frecvent intalnit la persoanele care iau diuretice.
Un simplu test de sange de rutina poate confirma nivelul de potasiu. Nivelul normal este cuprins între 3,6 până la 5,2 milimoli per litru (mmol / L). Nivelul potasiului din sânge mai mic decât 2,5 mmol / l necesită asistență medicală de urgență.
Deficitul de potasiu poate produce o serie de simptome. Cu toate acestea, deoarece această deficiență este adesea trecute cu vederea, aceasta poate duce la consecințe devastatoare și uneori poate pune viața în pericol.


  • Iată cateva semne și simptome ale insuficientei de potasiu.


1. Crampele musculare



Crampele musculare frecvente, indiferent dacă în timpul zilei sau noaptea, sunt un semn foarte comun al unui deficit de potasiu.
Potasiul este unul dintre electrolitii gasiti in toate celulele corpului, inclusiv celulele musculare și nervoase. Lucrează cu sodiul pentru a menține sarcini electrice celulelor dvs., care controlează contracțiile musculare.
Atunci când acest mineral este scăzut în organism, celulele nu trimit sau primesc semnale electrice adecvate pentru a controla contracțiile musculare.
Aceasta, la rândul său, crește șansa de a suferi de crampe musculare frecvente. Crampele pot dura de la câteva secunde până la minute.
După cum pierderea de lichide semnificative de la transpirație abundentă poate provoca niveluri scăzute de potasiu, este important să se reumple nivelul de potasiu al organismului după exerciții fizice.
Dacă vă confruntați cu crampe, în mod regulat, faceti o programare cu medicul dumneavoastră.

2. Slăbiciune musculară

Un nivel scazut de potasiu poate avea un impact enorm asupra sanatatii musculare. Acesta poate afecta funcționarea celulelor musculare precum și deteriorarea mușchilor. Acest lucru duce la slăbiciune profundă și rigiditate musculară, dureri și sensibilitate.
De asemenea, este nevoie de potasiu pentru vindecarea mușchilor la nivel celular. 
În cazul în care mușchii se simt slabiti și obositi pentru nici un motiv aparent, aveți nevoie sa cresteti nivelul de potasiu din organism.

3. Oboseala generală



Un alt simptom comun al scazut de potasiu este un sentiment general de oboseala. Acest tip de oboseala nu se datorează surmenajului. De fapt, sentimentul de oboseală nu are nici un motiv explicabil.
Fiecare celula din organism are nevoie de cantitatea potrivită de potasiu și o cantitate insuficientă a acestui mineral poate afecta funcționarea celulelor. Astfel, o deficiență a acestui mineral poate duce la oboseală și slăbiciune generală.
Oboseala poate fi din cauza mai multor probleme de sănătate, cel mai bine este să se consulte cu medicul dumneavoastră pentru a afla cauza exacta.

4. Furnicaturi

Potasiul este important pentru sanatatea nervilor.
Un nivel scăzut al acestui mineral poate afecta impulsurile electrice care trec de la nivelul pielii și mușchilor la măduva spinării și creier. Acest lucru poate duce la o pierdere de senzație de-a lungul extremităților exterioare, rezultând în senzații de furnicături.
De obicei, această senzație de furnicături se observă la nivelul degetelor. Nivelul scăzut de potasiu poate contribui, de asemenea, la spasme musculare.
Dacă vă confruntați cu furnicături în brațe și picioare, împreună cu alte simptome menționate aici, există o mare probabilitate ca nu consumi destul potasiu. Un simplu test de sange poate confirma acest lucru.

5. Palpitatii ale inimii



Un deficit de potasiu poate afecta, de asemenea sanatatea inimii. Aceasta poate provoca un ritm de bătăi neregulate ale inimii și palpitații fără nici un motiv aparent.
Nivelul scăzut de potasiu poate perturba contracțiile ritmice, coordonate ale inimii, care sunt controlate de impulsuri electrice.
Pe de altă parte, o cantitate adecvată de potasiu din organism ajută la protejarea inimii de boli, infarct miocardic si accident vascular cerebral.
Nu contează ce, dacă aveți palpitații cardiace, este important a se vedea un medic. Cauza din spatele palpitațiilor inimii trebuie să fie rezolvată cât mai curând posibil.

6. Constipație

Potasiul este important pentru sistemul digestiv, care se face prin contractia ritmica al mușchilor netezi.
Nivelurile sanguine scazute de potasiu pot perturba functiile muschilor involuntari ale stomacului și intestinelor.
Este necesară funcționarea adecvată a acestor muschi pentru digestie, absorbtie si metabolismi. Funcționarea slabă poate duce la constipație.
În afară de constipație, pot exista, de asemenea, simptome precum balonare abdominala, durere si crampe.

7. Hipertensiune arterială



Potasiul ajuta la relaxarea vaselor de sânge și fără suficient, ele pot deveni îngustate lucru care determină ca tensiunea arterială să crească. De asemenea, potasiul echilibrează efectele negative ale sodiului.
Atunci când potasiu este scăzut, balanța de sodiu din organism devine deranjata. Acest lucru poate afecta, de asemenea, tensiunea arterială.
În afară de un nivel de potasiu scăzut și un aport ridicat de sodiu, exista mulți alți factori care contribuie la hipertensiune arteriala. Prin urmare, cel mai bine este de a lasa medicul sa determine ceea ce este cauza problemei. Niveluri foarte scăzute de potasiu, cu toate acestea, pot duce la scăderea tensiunii arteriale și leșin.


Sfaturi pentru a corecta o deficienta de potasiu

• Cea mai bună soluție este de a obtine acest mineral este din fructe naturale. Unele dintre cele mai bune surse sunt bananele, avocado, căpșuni, portocale, mango, kiwi, caise și curmale.
• Legumele bogate in beta-caroten, de asemenea, pot să conțină o cantitate importanta de potasiu. Câteva exemple sunt morcovi, cartofi dulci, spanac, broccoli, sfecla mangold și ardei roșu.
• Pestele, cum ar fi sardine și somon conțin, de asemenea, o mulțime de acest mineral.
• Include treptat mai multe alimente bogate in potasiu in dieta ta din fiecare zi, până când primiți cantitatea recomandată. Cel mai bine este să nu încerce să  se compenseze un deficit de potasiu într-o singură zi.
• Dacă optați să luați un supliment, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.
• Când nivelul de potasiu este scăzut, evitați activitățile fizice lungi, obositoare pentru a preveni pierderea in continuare a potasiului prin transpiratie.
• Pentru a combate această deficiență de minerale, este important să se abordeze cauza, cum ar fi îmbunătățirea regimului alimentar, tratarea diareei sau a se consulta medicul dumneavoastră dacă un medicament este la rădăcina problemei.
• Prea mult potasiu nu este bun pentru sănătate, în special pentru rinichi. Persoanele care suferă de diabet zaharat sau insuficienta cardiaca sunt mai expuse riscului de a dezvolta această problemă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu