16 ianuarie 2017

19 Cele Mai Bune Alimente Pentru Mărirea Masei Musculare



Ouă întregi

Ouăle întregi furnizează un conținut mare de proteine de la 6 până la 8 grame per ou, și sunt, de asemenea, bogate în vitamine, zinc, fier și calciu, făcându-le una dintre cele mai complete alimente pentru cresterea masei musculare

Piept de pui

Pentru fiecare 100 de grame de piept de pui vei obține 30 de grame de proteine, cu grăsimi minime. Este relativ ieftin, ușor de a gătit și poate fi servit în multe stiluri diferite.

Apă

Aceasta nu este un aliment, dar hidratarea este o parte importanta a cresterii masei musculare. Corpul tau este 70% apa si tesutul muscular este în jur de 75% apa. Păstrarea muschiilor hidratati va contribui la creșterea rezistenței, creșterea nivelului de energie și ajuta la digestie corectă . Trebuie sa consumi 40ml de apă pentru fiecare kg de masă corporală.

Ulei de pește

Uleiul de pește are beneficii anti-inflamatorii, care permite corpului sa se recupereze mai repede dupa un antrenament intens. Acest lucru înseamnă că vă puteți exercita mai frecvent. Mai mult decât atât, uleiul de pește ar putea accelera de asemenea, metabolismul. Deci nu vei construi numai masa musculara, dar, de asemenea, vei elimina mai multa grasime pentru a dezvălui mai multi muschi bine definiți.

Carne de vită hranită cu iarbă


Carne de vită contine un nivel ridicat de acizi grași omega-3, grăsimi nesaturate bune și este încărcata cu 400% mai multa vitamina A (ca beta-caroten) si vitamina E. Este un substitut perfect pentru carnea de vită hranită cu cereale pe care o veți găsi în magazinul alimentar local.

Curcan

Curcanul este una dintre cele mai subapreciate alimente de marire a masei musculare si este o fantastica sursa de proteine, precum și o sursă bună de 11 vitamine si minerale. Curcanul de asemenea este plin de seleniu, care, potrivit unor studii recente ar putea ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Quinoa

Vrei ca o sursa de carbohidrati sa te ajute la construirea masei musculare? Incearca niste quinoa. O cantitate de 100 de grame de quinoa contine14 grame de proteine, împreună cu aminoacizi esențiali, ceea ce iti ofera un mare plus pentru planul tau de marire a masei  musculare.

Ovazul

Fulgii de ovăz sunt cereale sănătoase si satioase. Ovăzul ofera un amestec de carbohidrați, fibre, proteine, minerale si vitamine. Corpul digeră ovazul lent, ceea ce înseamnă că esti esti plin mai mult timp și nivelurile de zahăr din sânge se mențin constante.

Ananas

Ananasul este o sursă bogată de o enzimă ce digera proteine numita bromeleina. A fost demonstrat, de asemenea, ca reduce inflamatia musculara, ceea ce iti da un mare plus față de masa post-antrenament.

Spanac

S-ar putea să fi existat un motiv pentru care Popeye manca atat de mult spanac. Cercetatorii au aratat ca fitoectisteroizii continuti in spanac pot creste dezvoltarea musculara cu pana la 20 de procente. Problema este ca ai avea nevoie să mănânci circa 1 kg de spanac pe zi pentru a vedea aceleași beneficii.

Cartofii dulci


Carbohidratii sunt un nutrient esential pentru corpul tau iar ajuta de asemenea sa adaugati masa musculara suplimentara. Cartofii dulci sunt una dintre opțiunile mai gustoase și mai convenabile pentru inmagazinarea de energie și alimentarea cu combustibil a procesului de construire a masei musculare. In plus, acestia sunt plini cu vitamine și minerale pentru a vă ajuta să mențineti nivelurile normale de zahăr din sânge simțindu-va mai plin mai mult timp.

Somon

Somonul sălbatic este o sursă puternică de proteine, care contine de asemenea o cantitate mare de acizi grași omega-3. Acest atac pe două direcții te va ajuta sa iti maresti masa musculara, iar studiile arata ca poate ajuta la accelerarea metabolismului pentru a obține rezultate mai rapide.


Proteina din zer

Aceasta este o proteina care se absoarbe rapid si este cel mai bine servita dupa antrenament. Aceasta contine aminoacizi care sunt importanti pentru construirea și menținerea musculaturii. Cea mai bună parte a proteinei din zer este valoarea sa biologică ridicată (O măsură a eficienței cu care proteina poate fi absorbită și utilizata de organism pentru cresterea tesutului).

Broccoli

Pune broccoli si alte legume fibroase (broccoli, sparanghel, spanac, roșii, porumb dulce, ardei, ceapă și praz) pe lista de alimente de consumat dupa antrenament. Ar trebui să mănânci de la cinci la șapte portii de fructe si legume pe zi și nu se poate găsi o mai bună sursă de vitamine, minerale și fibre decât aceste surse. Dar fii atent sa nu gatesti o perioada prea lunga legumele deoarece le va scădea vitaminele și mineralele.

Orez sălbatic

Orezul este un aliment trecut cu vederea cand vine vorba de cresterea masei musculare. Contine 3 grame de fibre si 7 grame de proteine la fiecare 400g. Este o bună alternativă la orezul brun.

Branza de vaci


Doar o ceasca de branza de vaci poate avea 28 de grame de proteine. Și gustarea este alcătuita dintr-o combinație de proteine cu digestie rapidă și lentă, astfel încât să puteți opri foamea.

Ciocolată cu lapte

Pare prea frumos ca să fie adevărat, dar ciocolata cu lapte poate ajuta să vă cresteti masa musculara. Intr-un studiu, ciocolata cu lapte a fost la fel de eficace ca și băuturile sportive, la creșterea producției totale de exercițiu și întârzierea epuizarii.

Năut si linte

Cine spune că trebuie să mănânc carne pentru a te umple de proteine? Aceste alimente vegetariane ofera proteine muschiilor au nevoie, fara impactul carbohidratilor care afectează nivelul de insulină.

Migdale

Lucrurile mari pot veni în pachete mici. Migdalele ofera o sursă bună de proteine și grăsimi, dar vitamina E a lor, care este cel mai benefic pentru muschii. Acesta este un puternic antioxidant ce luptă împotriva radicalilor liberi și va ajută să va recuperați mai repede dupa antrenamente.


Spuneți-vă părerile, sugestiile și întrebările în sectiunea de comentarii de mai jos!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu