12 ianuarie 2017

18 Obiceiuri Care Pot Îngrășa - Partea II



10. Ronțăi noaptea

O calorie este egala cu o calorie? Ar putea depinde când o mănânci. Ciugulitul noaptea este unul dintre cele mai rele obiceiuri. Studiile arată că persoanele care consumă cea mai mare parte a caloriilor lor seara si noaptea sunt mai susceptibile de a fi supraponderali, comparativ cu adultii care mananca majoritatea caloriilor lor în timpul zilei. De fapt, cercetatorii au descoperit ca consumul de alimente dupa ora 8 seara a fost un predictor independent al greutății corporale și a fost corelat cu consumul total de energie zilnic, indiferent de ora la care s-au culcat subiectii sau câte ore au dormit.
Solutie: Treci peste hrănirea pe timp de noapte. Mănâncă o cină bogată în fibre. Planifică-ti desertul sau gustarea de seara și evită ronțăitul fără minte pe canapea.

11. Ai renuntat la carbohidrati


Multe planuri de dieta dau vina pe carbohidrati pentru criza obezitatii. Adevărul este ca, de fapt, corpurile noastre au nevoie de carbohidrati - acestea sunt principala sursă de energie din dieta noastră. Consumul exagerat de carbohidrati insa atrage majoritatea necazurilor.
Solutie: Este important sa alegeti glucide sanatoase care aduc nutrienti si fibre cu ele. Acest lucru înseamnă cereale integrale, legume, fructe si fasole. Nu consumati carbohidrați ușor de digerat din cereale rafinate precum și produse de patiserie, sucuri zaharisite și alte alimente foarte procesate, deoarece acestea pot contribui la cresterea in greutate, pot interfera cu pierderea in greutate și promoveaza diabetul si bolile de inima.

12. Sindromul dietei perfecte

Nu ai nevoie să mănânci "perfect" pentru a pierde in greutate. Cei care tin dieta cronic de multe ori aderă la diete stricte (totul sau nimic), care sunt prea restrictive și nerealiste. Este ca și cum ar încerca să meargă pe muchie de cuțit pentru viață, ceea ce explică lipsa lor de succes. În cele din urmă, cei mai multi dintre noi, chiar și cei cu putere de voință mare vor avea scapari.
Solutie: In loc de a gândi un plan strict de a manca, care nu se potrivește stilului tău de viață, concentreaza-te pe strategiile pe care le poti pune in aplicare în mod realist. Asteptati-va să se întâmple si scapari atunci când pierdeti în greutate. Cum reactionezi la o zi, săptămână sau o lună proastă prezice succesul tau. Persoanele care pot pierde si mentine pierderea in greutate pot fi suficient de flexibili cu ei înșiși pentru a reveni înapoi la o alimentație sănătoasă.

13. Anumite prietenii

Da, ai citit corect. Cercetarile sugereaza ca obezitatea poate fi "contagiosa", în sensul că oamenii din cadrul rețelelor de socializare împărtășesc multe dintre aceleași obiceiuri. Un studiu a constatat ca obezitatea a fost: 57% mai mare daca prietenul tau apropiat este obez, 40% mai mare în cazul în care un frate este obez si 37% mai mare în cazul în care un soț este obez.
Solutie: In timp ce noi vrem să acceptăm prietenii noștri asa cum sunt, indiferent de mărimea lor, este esențial să fim conștienți de faptul că putem adopta comportamentele lor fara sa vrem. Poarta o discuție cu prietenii care crezi că ar fi deschisi adoptarii de comportamente sanatoase impreuna cu tine. De asemenea, alătura-te unui centru de fitness sau alt club orientat spre activitate, unde veți întâlni persoane care împărtășesc dorința ta de a fi sănătos și activ.

14. Mâncatul emoțional


Iti îneci problemele în produsele alimentare? Poate servesti o gustare la locul de muncă pentru ca esti stresat sau plictisit. Poate mananci pe timp de noapte pentru ca esti singur. Acestea sunt situații în care nu iți este foame și de fapt doar gestionezi sentimentele cu alimente.
Solutie: Concentreaza-te la mesele servite. Concentrarea iti permite să fi pe deplin prezent în momentul respectiv, inclusiv atunci cand mananci. Acest lucru vă va ajuta să devii conștient atunci când iti este cu adevărat foame fizic față de acele momente cand emotiile preiau controlul. Ținerea unui jurnal vă permite să va exprimati emoțiile dvs. pe hârtie, fiind un instrument util pentru a depasi mancatul emotional. Atunci când nevoia de a mânca emoțional apare, fa-ti un plan pentru a umple golul cu altceva decât produsele alimentare.

15. Consumi prea mult zahar

Suntem programați să ne placa dulciurile. Dar unii dintre noi sunt mai susceptibili de a se simți "dependenti" de anumite alimente dulci sau se confrunta cu pofte alimentare intense. Acești oameni sunt adesea supraponderali și au tendința de a se calma cu alimente care conțin zahăr.
Solutie: Pune capac pe sucuri. Sucurile și alte băuturi îndulcite furnizează aproximativ jumătate din întreaga cantitate de zahăr adăugat în dieta. De asemenea, sari peste înlocuitori de zahăr și sucuri dietetice. Indulcitorii fara calorii pot declanșa de fapt, pofta de dulce. Verifica etichetele pentru a te asigura că nu sunt prea multe zaharuri adăugate. Cand ai o pofta de zahăr alege alimentele dulci in mod natural , cum ar fi fructele.

16. Te bazezi prea mult pe "alimente dietetice"

În cazul în care credeți în speranța că "alimentele dietetice" vor fi glonțul magic, pentru a vă ajuta să scapati de kilograme fără efort, nu va lasati pacaliti. Alimentele dietetice, inlocuitorii de zahar, alimentele cu "conținut redus de grăsimi", sucurile dietetice și alte elemente cu calorii reduse nu sunt necesare pentru a pierde in greutate si mai mult, ele nu sunt întotdeauna asociate cu o dieta de succes. Multe studii sugereaza ca inlocuitori de zahar interfereaza cu mecanismele naturale ale corpului de a regla aportul caloric. Solutie: Cel mai bun mod de a pierde in greutate este prin consumul de alimente neprocesate cum ar fi: fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe cu moderatie. Pierde în greutate și menținerea pentru totdeauna necesită un angajament de a manca portii controlate intr-un mod echilibrat și exerciții fizice regulate.

17. Tragi chiulul la somn


Lipsa de somn ar putea fi cauza pentru care nu reusesti sa slabesti, iar o perioada de somn redusa poate duce de fapt la cresterea in greutate.Somnul puțin sau deloc pare sa perturbe echilibrul hormonilor care regleaza apetitul, stimuleaza  hormonii de foame și suprima hormonului nostru de satietate, leptina.
Solutie: Tinteste sa dormi cel puțin șapte până la opt ore în fiecare noapte. Du-te la culcare si trezeste-te la aceleasi ore in fiecare zi, chiar și la sfârșit de săptămână, sărbători și zile libere. Fa-ti dormitorul un refugiu de somn. Foloseste draperii negre, un ventilator de "zgomot alb", sau dopuri de urechi pentru a minimiza distragerile de la un somn profund.

18. Nu ai timp pentru exercitii fizice

Nu ai timp sa te duci la sala de fitness? Lipsa de timp este principalul raspuns pentru adulți când au fost întrebati de ce nu fac exercitii fizice. Se recomanda 150 de minute de exercitii de intensitate moderata in fiecare saptamana.
Solutie: În cazul în care 20-30 de minute pe zi sună ca un angajament prea mare, încercați să urcati pe scări în loc sa folositi liftul sau scarile rulante sau du-te la o plimbare în timpul pauzei de prânz. Amintiți-vă, orice cantitate de exercițiu este buna decât sa fi sedentar. Atâta timp cât faci miscare treptat, mai mult decât acum, faci progrese.



Spuneți-vă părerile, sugestiile și întrebările în sectiunea de comentarii de mai jos!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu