15 noiembrie 2016

Cum Să Scapi De Mătreată: 11 Tratamente Naturale


Mătreața poate fi rezultatul unui scalp uscat, sau o afecțiune a pielii numită dermatita seboreica. Ar putea fi, de asemenea, cauzata de eczeme, psoriazis, sau, foarte frecvent, de o ciuperca numita Malassezia. (Aici sunt cateva motive surprinzatoare pentru care ai putea fi predispusă la matreată). Remediile farmaceutice ar putea include sampoanele cu:
- pirition de zinc, care vizeaza ciupercile si bacteriile;
- ketoconazol, care luptă, de asemenea, cu ciupercile;
- gudron de cărbune și sulfura de seleniu, care încetinesc creșterea și moartea celulelor pielii de pe scalp;
- acid salicilic, care atenueaza matreata astfel încât acesta să poată fi spălata.
Pentru tratamentele naturale, citiți mai departe.

Acid acetilsalicilic


Aspirina conține același ingredient activ (acid salicilic), ca multe șampoane antimătreață. Păstrati exfolierea sub control prin strivirea a două aspirine intr-o pudră fină și adăugându-le la cantitatea normală de șampon pe care o folosiți de fiecare dată când vă spălați părul. Se lasă amestecul pe par timp de 1-2 minute, apoi se clătește bine și se spală din nou cu sampon simplu.

Ulei de arbore de ceai

Un studiu a aratat ca șampoanele care contin doar 5% ulei de arbore de ceai imbunatateste semnificativ severitatea matretii. Puteți adăuga, de asemenea, câteva picături de ulei de arbore de ceai la samponul tau preferat. Cumpara ulei de arbore de ceai aici!

Praf de copt

Bucătăria dvs. ar putea detine cheia unui scalp fără mancarime. Udati parul si apoi frecati un pumn de bicarbonat de sodiu viguros pe scalp. Sari peste șamponare și clateste-te imediat. Bicarbonatul de sodiu reduce ciupercile hiperactive, care pot provoca matreata. Parul tau poate fi uscat la început, dar după câteva săptămâni, scalpul va începe să producă uleiuri naturale, lasand parul moale si lipsit de matreata.

Oțet de mere

Dr. Mehmet Oz jură ca oțetul de mere este un minunat tratament anti-matreata, pentru ca aciditatea din oțetul de mere modifică pH-ul scalpului, ceea ce ingreuneaza cresterea bacteriilor. Se amestecă un sfert de cana de otet de mere cu un sfert de cana de apa intr-o sticla cu pulverizator și se pulverizeaza pe scalp. Înveliți capul într-un prosop si se lasa sa stea timp de 15 minute până la o oră, apoi se spală părul ca de obicei. Fa acest lucru de două ori pe săptămână.

Apă de gură


Pentru a trata un caz rău de matreata, spalati regulat parul cu sampon, apoi se clătește cu o apă de gură pe bază de alcool. Continuati cu balsam in mod obișnuit. Proprietățile anti-fungice din apa de gura ajuta la prevenirea cresterii ciupercilor cauzatoare de matreata.

Ulei de cocos

Uleiul de nuca de cocos este un tratament încercat și real anti-matreata si miroase foarte frumos. Inainte de dus, masati 3-5 linguri de ulei de nuca de cocos in scalp si se lasa sa stea timp de aproximativ o oră. Apoi șamponati În mod normal. Poti sa cauti, de asemenea, un șampon care conține deja ulei de nucă de cocos.

Lămâie

Un remediu pentru mătreața il poti gasi chiar in frigiderul tau. Doar masati 2 linguri de suc de lămâie în scalp și se clătește cu apă. Apoi se amestecă 1 linguriță suc de lămâie într-o cană cu apă și se clătește părul cu ea. Se repetă in fiecare zi până când matreata dispare. Aciditatea din lămâie ajută la echilibrarea pH-ului scalpului, ceea ce ajută la menținerea sanatatii acestuia.

Sare

Abrazivitatea sarii de masă obișnuite inlatura o parte din matreata înainte de spalarea parului cu șampon. Cu ajutorul unei solnite se pune sare pe scalpul uscat. Apoi maseaza usor scalpul. Vei observa ca ai inlaturat pielea uscată și esti gata pentru spalarea cu șampon.

Aloe vera

Oprește senzatia de iritare a scalpului printr-un masaj cu aloe vera inainte de samponare. Efectele de răcire ale aloe vera vor calma mancarimea.

Usturoi

Proprietățile antimicrobiene ale usturoiului sunt perfecte pentru eliminarea bacteriilor cauzatoare de matreata. Zdrobiti usturoiul si frecati-l pe scalp. Pentru a evita acel miros puternic, se sugerează amestecarea usturoiului zdrobit cu miere.

Ulei de masline


Un ulei de masline macerat peste noapte este un remediu popular pentru matreata. Maseaza aproximativ 10 picaturi in scalp și se acoperă cu o casca de duș peste noapte. Urmați rutina obinuita de spalare cu sampon dimineața. Pentru o cura mai rapida, uita-te dupa un șampon care conține ulei de măsline.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu