14 noiembrie 2016

5 Motive Pentru Apariția Neașteptată A Mătreții



1. Esti sensibilă la ciuperca părului tău natural

Contrar credintei populare, mătreata nu este cauzată de pielea uscată. Adevăratul vinovat: favorizarea dezvoltării unei ciuperci comune numite Pityrosporum orbiculare. Ciuperca se hrănește cu uleiurile pielii, lucru care ar putea explica de ce persoanele cu scalp gras sunt mai sensibile la matreata. În mod normal, o forma usoara de matreata va raspunde la un tratament, asa ca foloseste remedii naturale pentru matreata sau șampoanele antimătreață timp aproximativ două săptămâni pentru a vedea imbunatatiri.

2. Trăiesti in stres


Mătreața poate fi un indiciu că trebuie să te relaxezi. "Stresul poate agrava orice afecțiune a pielii", spune dermatologul Lotika Singh, MD.
Stresul afecteaza sistemul imunitar si poate provoca matreata. În special în cazurile în care matreata da senzația de mâncărime. Stresul poate perpetua un ciclu mancarime-zgâriere.
Incorporeaza tehnici de relaxare în rutina ta de zi cu zi. Încercați yoga, o plimbare, sau o respirație profundă (inhalați numărand pana la patru, țineți respirația numărand pana la patru, expirați numărand pana la patru).

3. Nu folosesti destul sampon sau nu clătesti suficient parul tau

Susținătorii "fără șampon" spun ca spalarea frecventa poate lipsi parul de uleiuri necesare. Dar, aceste uleiuri pot crea, de asemenea, un focar de matreata.
Matreata poate aparea ca rezultat, atunci când există o acumulare de ulei / sebum sau transpirație  pe scalp. Spălarea părului mai frecvent, poate ajuta la reducerea sebumului și poate controla matreata. Opteaza pentru șampoane cu ulei de arbore de ceai, despre care a fost demonstrat in studii ca imbunatatesc in mod semnificativ severitatea matretii. Și aveti grijă să clătiți parul de sampon temeinic: reziduurile ar putea crea un teren de hrănire pentru Orbiculare Pityrosporum.

4. Nu mănânci în mod corespunzător

Nu este prea surprinzator faptul ca pielea sanatoasa si parul vin din interior spre exterior. In timp ce expertii nu vor merge atât de departe încât să dea vina pe o dieta saraca, anumite alimente pot provoca un episod acut, mai ales daca esti deja predispusa la matreata. Dietele bogate în grăsimi saturate și trans determina glandele sebacee sa produca mai mult ulei, ceea ce face ca matreata sa se inrautateasca. Incercati sa mâncati mai mulți acizi sănătoși monosaturați, ori de câte ori este posibil. Sursele includ avocado, nuci, masline si ulei de șofran. Complexul de vitamine B, care contin biotina, un nutrient care formeaza baza celulelor de par, poate exacerba simptomele la fel de bine. Încărcați-va cu alimente bogate in vitamina B, cum ar fi fulgi de ovăz, orez, ouă și banane.

5. Iti supra-stilizezi parul


Folosing pomezi groase sau anumite uleiuri pot agrava matreata. Ciuperca se hraneste cu grasimi si poate creste in prezenta lor. Foloseste mai putine spray-uri, geluri de par si mousse atunci când este posibil. Aceste produse de styling se pot depune pe parul si scalpul tau cauzand onctuozitate.




Un comentariu:

  1. Foarte tare! Chiar m-a ajutat foarte mult! Mulțumesc și spor in continuare,faci o treabă foarte bună!!!

    RăspundețiȘtergere