11 ianuarie 2017

18 Obiceiuri Care Pot Îngrășa - Partea I




Incerci sa pierzi in greutate? Sau poate ai scapat recent de cateva kilograme doar pentru a le vedea ca au inceput sa se strecoare încet înapoi? Pot exista unele obiceiuri proaste subminând eforturile tale. De exemplu, sunteți conștienți de faptul că dimensiunea farfuriei ar putea conta la fel de mult ca și mărimea porției de pe ea? Sau că sharuind fotografiile delicioase cu produsele alimentare care conțin zahăr și îngrașă poate duce la supraconsum? Citește mai departe pentru a afla despre unele obiceiuri care te-ar putea opri de la a pierde kilogramele in plus. Mai sunt și alte obiceiuri proaste pe care credeți că ar fi trebuit sa fie pe lista noastră? Să ne anunțați prin a lăsa un comentariu mai jos.

1. Necunoasterea numarului de calorii consumate

Potrivit Centrului National de Statistica Sanitara, 60% din adulti sunt supraponderali. Desi consumul caloric este mai mic fata de anul 2014, in continuare se consuma prea multa paine si prea putina carne. Deși mai mulți factori pot explica cresterea in greutate, cauza de bază este un exces de aport energetic asupra cheltuielilor de energie. Mulți oameni sunt indiferenti fata de numarul de calorii pe care le consuma. Știi câte calorii mănânci în fiecare zi?

2. Servirea meselor pe farfurii mari

Când vine vorba de vase, mărimea contează. Comportamentele noastre alimentare se bazează adesea pe repere vizuale, cum ar fi dimensiunea de boluri si farfurii, pentru a ne spune cât de mult să măncam. Conform unui studiu portiile de produse alimentare ambalate sunt in medie cu 25% mai mari decat cantitatea recomandata. De asemenea majoritatea persoanelor spun ca mananca tot de pe farfurie.
Solutie: În cazul în care dulapurile de bucatarie sunt umplute cu farfurii mari, este timpul pentru a reduce dimensiunile acestora. Atunci când farfuria dvs. este plina (chiar și pe o farfurie mai mică), aveti mai multe sanse sa fiti satuli, chiar dacă dimensiunea portiei este mai mică.

3. Cumparaturi fara lista


Cumpărăturile spontane sunt o modalitate sigura de a sabota eforturile dvs. de pierdere în greutate. Planificarea este jumătate din luptă. Considera lista de cumpărături ca arma ta impotriva cresterii in greutate. Atunci când creați o listă de cumpărături, reafirmă că esti angajată sa pierzi în greutate și sa te menții supla. Fără lista vei ceda ispitei.
Solutie: Creaza o listă si respect-o! Fa-o pe week-end, atunci când ai un moment să te gandesti și să planifici mese pentru următoarele câteva zile. Odată ce aveți un cadru pentru ceea ce planifici sa gătesti, atunci poți începe.

4. Nu ai un plan de alimentație

Planificarea in avans și pregătirea este esențială.
Solutie: Urmează un plan de alimentatie sanatoasa indiferent daca acesta este de trei mese principale, cu două gustări sau șase mese mici pe zi. Duminica pregăteste-ti mesele și gustările pentru pentru toata săptămâna si portioneaza-le in caserole pe care le depozitezi in frigider. Poti fierbe șase sau șapte ouă și sa le păstrezi în frigider pentru micul dejun sau gustări. Sau gateste o cantitate mare de ovăz duminica, și portioneaza-l în boluri acoperite cu folie de plastic tinute la frigider. Le puteti reîncălzi într-un minut, în cuptorul cu microunde în fiecare zi de lucru dimineața.

5. Mananci in oras prea des

Datele sugereaza ca, atunci când mănâncă in oras, oamenii tind fie să mănânce mai mult sau să mănânce alimente cu mai multe de calorii, sau ambele variante iar această tendință pare a fi în creștere.
Solutie: Cel mai bun mod de a pune capac pe calorii este de a lua gătitul în propriile mâini. Scopul este de a reduce sau de a minimiza mesele servite in oras. Atunci când mancati intr-un local, asigurați-vă că alegeti elementele sanatoase din meniu și fiti conștienti de porții. Porțiile restaurantelor pot fi supradimensionate. Nu aveți nevoie să măncati totul de pe farfurie.

6.  Mananci cu atentia distrasă


Trimiti mesaje? Scrii un mail? Te uiti la TV? Potrivit unui studiu publicat în februarie 2013, în "Jurnalul American de Nutritie" persoanele care mananca si fac alte activitati in timpul respectiv sunt susceptibile de a consuma cu pana la 50% mai multe calorii. Măncand în timp ce atentia iti este distrasă te face sa mananci mai mult la următoarea masă, deoarece mintea nu a înregistrat niciodată pe deplin ceea ce ai mâncat în timpul mesei curente.
Solutie: Bucura-te de mancare si nu face nimic altceva in timpul mesei. Dacă acest lucru sună prea dificil la început, începe cu încercarea asta doar la ora cinei. Opreste televizorul și telefonul în timp ce ești la masă. Mananca încet, ia mușcături mici, mesteca cu atenție și asigura-te că te bucuri în mod conștient de mâncare. In acest fel creierul si corpul tau va fi multumit si vei consuma mai putine calorii.

7. Nu te cântărești in intervale regulate

Ai ignorat cantarul? Convinsă fiind că știi cât de mult cântărești, văzând de fapt numerele alb pe negru, te demoralizezi complet?
Solutie: Studiile au descoperit că atunci când este vorba de pierderea în greutate, cântărirea regulată (de la o data pe saptamana pana la o data pe zi) va poate ajuta să slabiti. Nu ar trebui să lasi ca numărul de pe cantar sa-ti afecteze rezultatele sau stima de sine in rău. Cantarul poate fi un instrument util pentru gestionarea și reducerea greutății. Amintiți-vă că fluctuațiile zilnice în greutate sunt normale. Cântărește-te dimineața și folositi întotdeauna același cantar.

8. Sharuiesti imagini cu mancare


Site-ul web Pinterest ar trebui să vină cu avertismentul: "Pinterest iti va da senzatie de  foame ... și, probabil, vei lua in greutate." Ce are Pinterest de a face cu kilogramele in plus? Cele mai populare subiecte Pinterest includ produse alimentare și nu în mod surprinzător, pinii de top sunt, în general, cele mai delicioase aperitive, feluri principale, deserturi și băuturi cunoscute de omenire. Cercetările arată că persoanele care se luptă cel mai mult cu greutatea lor sunt mult mai sensibile la mediul lor, inclusiv imagini cu alimente care le poate împinge să mănânce chiar și atunci când nu le este foame.
Solutie: Esti deja expusa la atat de multe alimente nesanatoase in viata reala, nu inrautati lucrurile salivand la imagini frumoase cu bombe calorice.

9. Consumi calorii lichide

Când a fost ultima dată când te-ai gândit: "Chiar am nevoie să beau asta?"
Observând doar obiceiurile tale cand vine vorba de băuturi, cercetătorii va pot spune daca risti sa devii supraponderal în viitor. Consumul de prea multe calorii lichide este strans legat de obezitate si diabet de tip 2.

Solutie: Hidrateaza-te înainte de a consuma orice alte băuturi. Încercați să evitați băuturile carbogazoase dietetice, deoarece acestea pot creste dorinta pentru dulciuri. Bucurați-vă de cafea și ceai fără calorii, deoarece oferă antioxidanți benefici, dar taie cafelele cremoase cu topping-uri dulci, cum ar fi caramel si frisca care pot adăuga sute de calorii la aportul tau zilnic.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu